Italië

Wandelreis Zuid-Tirol, een paradijs op aarde

€ 789pp

Wandelreis Zuid-Tirol, een paradijs op aarde


PROGRAMMA

DAG 1 BELGIË – FELDTHURNS
Op 7 juli in de vroege ochtend vertrek je richting Hotel Oberwirt in Feldthurns. De aankomst wordt voorzien rond 19 uur. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 2 RODENECKER ALMEN EN ASTJOCH ( 2195 M )
Na het ontbijt gaat het per bus, via Mühlbach en Nauders, naar de parking Zumis. Hier zal er een langere maar eenvoudige wandeling op de Rodenecker Alm gemaakt worden. Dit is tevens een van de grootste hoog plateaus in Europa.
Keuze uit een inloop wandeling van 13 km of een meer uitdagende wandeling van 15 km met als beklimming de Astjoch. Middageten wordt in een van de almhutten genomen en in de lokale winkeltjes kunnen er ook steeds broodjes of toespijs aangekocht worden.

Na het diner in het hotel, zal er een filmvoorstelling zijn over de hoogtepunten van Sudtirol. Overnachting in het hotel.

Niveau 1: 15 km met beklimming van Astjoch
Niveau 2: 13 km inloop wandeling

DAG 3 PLOSE EN 3-GIPFELWADELING ( 2547M )
Ontbijt. Met de bus gaat het richting het bergstation Kreuztal op de Plose, de huisberg van Brixen. De betere wandelaars doen de middelzware 3-Gripfelwandeling van 12 km met adembenemende 360 graden panorama’s over de uitzonderlijke Geilergrujppe, de Peitlerkofel, Oetztaler en Zillertaler Alpen.
De anderen maken een lichtere bergtoer via de Höhenweg door de almen naar de Schatzerhütte en gaan vervolgens via de Gampenwiesen en de Rossalm terug naar Kreuztal. Middageten in een van de almhutten.
Diner en overnachting in het hotel. Met na het diner een heuse kegelavond.

Niveau 1: 12 km middel zware wandeling
Niveau 2: 10 km eenvoudige bergtour wandeling

DAG 4 UITSTAP NAAR DE VINSCHGAU EN MERANO
Na een vroeg ontbijt gaat het richting Partschings, een historisch voorstadje van Merano aan de zonnigste zijde van de Alpen. Hier zal er gewandeld worden door de rijkelijk beladen appelboomgaarden, in de schaduw van druivenranken en langs waalwegen naar Merano. Een gemakkelijk en geliefd bergwandelpad naast de aangelegde irrigatiekanalen die het water uit de bergen naar de lager liggende droge gronden leiden.
Het middagmaal onderweg naar het centrum van de stad. Na de wandeling is er tevens ook tijd voor een bezoek aan Merano, de meest mediterrane stad van Südtirol. De niet wandelaars kunnen de stad bezoeken, de Sissi wandeling maken of een bezoekbrengen aan de Trautmannsdorf tuinen.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5 VILLNOSSERTAL, PAREL VAN DE DOLOMIETEN ( 2300 M )
Ontbijt. Na een busrit van 26 km stop je aan de Zanser Alm. In het prachtige natuurpark Puez – Geisler, gaan de sportieve wandelaars een wandeling maken van 12 km tot aan de Gampenalm. De anderen gaan een eenvoudigere wandeling maken van ook 12 km, langs een van de mooieste wandelwegen in de Dolomieten, de Alfred Munkelweg.
Diner en overnachting in het hotel.

Niveau 1: 12 km uitdagende wandeling
Niveau 2: 12 km eenvoudige wandeling Alfred Munkelweg

DAG 6 VAL GARDENA
Vroeg ontbijt. Het Val Gardena dal is vooral gekend voor zijn wintersport alsook zijn wereldberoemd houtsnijwerk. De wandeling zal vertrekken op 2000 m hoogte en voor de sportievelingen zal deze eindigen aan de Demetzhütte op 2681 m hoogte, als slot staat er ook een attractieve afdaling op het programma.
Voor de anderen is er een wandeling voorzien langsheen prachtige panoramische höhenwegen, de Friederich Augustweg.
Diner en overnachting in het hotel.

Niveau 1: 12 km, pittige wandeling met mooie beklimming en afdaling
Niveau 2: 11 km, eenvoudiger parcours over prachtige paden

DAG 7 SLOTWANDELING IN HET ALTFASSTAL
Na het ontbijt gaat het naar de parkplatz op 1606 m hoogte. De betere wandelaars kunnen zich vandaag uitleven op de Jägersteig, waardat de anderen naar beneden wandelen voorbij de Grossberghütte en langs almenweiden tot de Wieserhütte.
Tijdens de middag zal er samen geluncht worden met lekkere kazen en youghurt, gemaakt door Boer Simon en zijn echtgenote Petra.
Galadiner als afsluiter van een prachtige reis en overnachting in het hotel.

Niveau 1: 12 km bergopwaarts, uitdagendere wandeling
Niveau 2: 12 km gemoedelijke wandeling

DAG 8 TERUGREIS
Vroeg ontbijt en vertrek per bus terug richting België.

INBEGREPEN

• Busreis België – Feldthurns – België
• Transfers ter plaatse volgens programma
• 7 overnachtingen op basis van half pension in Hotel Oberwirt ***
• 6 x middageten
• Begeleide wandelingen, voorzien in 2 niveaus en elk met eigen begeleider
• Avondactiviteiten volgens programma
• Galadiner op de laatste avond

NIET-INBEGREPEN

• Kabelbaan Plattkofel 14 euro
• Persoonlijke uitgaven en fooien
• Maaltijden en dranken tenzij vermeld in het programma

Min. 35 deelnemers vereist.