Malta

Malta, Parel van de Middellandse Zee

8-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Op het paradijselijke eiland Malta ontdekt u de mooiste panorama’s en komt u tot rust in het azuurblauwe water van de zee.


DAG 1 BRUSSEL-MALTA (D)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids in Zaventem, voor de heenvlucht naar Malta. Bij aankomst transfer per bus naar het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 2 VALLETTA (O-D)

Vandaag brengt u we een bezoek aan de stad Valletta onder begeleiding van een gids. De tour begint bij de Upper Barracca Gardens waar u kan genieten van een prachtig panorama over de haven van Valletta en de Drie Steden (Cospicua, Senglea en Vittoriosa). Vervolgens gaat u te voet verder langs de St. Johns Co-Kathedraal. (Opmerking: gesloten op zondag). U wandelt verder over Republic Street naar het Grootmeesterspaleis. U brengt ook een bezoek aan Casa Rocca Piccola, een 16de -eeuws paleis van een adellijke Maltese familie.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 3 VRIJE DAG (O-D)

Geniet van een vrije dag in het hotel of verken de omgeving op eigen houtje.

DAG 4 MDINA & RABAT (O-D)

De eerste stop van de dag is in Mosta waar u een kort bezoek brent aan de Mosta Dome, de 4de grootste koepel van Europa. U rijdt verder naar het middeleeuwse stadje Mdina, de voormalige hoofdstad van Malta. Het is eens van ’s werelds mooiste voorbeelden van een nog bewoonde middeleeuwse stad. U wandelt door straten terwijl de gids u een inleiding geeft in de geschiedenis van deze mooie plaats. Nadien brengt u een bezoek aan de Kathedraal van Mdina, die volledig werd verwoest na een aardbeving in 1693. Minder dan tien jaar na de instorting, verrees een nieuwe, barokke kerk in de plaats.
Voor u terugkeert naar het hotel brengt u nog een bezoek aan de catacomben van St Paul in Rabat, zij vertegenwoordigen het oudste en grootste bewijs van het christendom op de Maltese eilanden. Deze archeologische schat is een typisch complex van aaneengesloten ondergrondse begraafplaatsen gesitueerd buiten de oude hoofdstad. De catacomben werden opgegraven in 1894.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5 & 6 VRIJE DAG (O-D)

Geniet van een vrije dag in het hotel of verken de omgeving op eigen houtje.

DAG 7 DAGUITSTAP NAAR GOZO (O-D)

Na het ontbijt gaat u richting het noorden van het eiland, om daar vervolgens de ferry te nemen naar Gozo. Na een overtocht van twintig minuten komt u aan op het eiland Gozo. U zal meteen merken dat beide eilanden zeer gelijkaardig zijn op gebied van geschiedenis en ontwikkeling. Toch heeft Gozo een geheel eigen karakter, met haar bergachtige vorm en groenere natuur.
De eerste stop is in Xaghra waar u de prehistorische tempels van Ggantija bezoekt en meer te weten komt over de geschiedenis van de mensen die ze meer dan 5000 jaar geleden gebouwd hebben. Daarna gaat het richting de hoofdstad van Gozo, Victoria. De citadel, die hoog boven het omringende landschap uittorent, is vrijwel vanaf het hele eiland zichtbaar. Vrije tijd voor de lunch. Verder brengt u een bezoek brengen aan Dwejra. Ontdek de Inland Sea, een op natuurlijke wijze ontstaan zoutwatermeer dat door middel van een tunnel verbonden is met de zee. (Opmerking: optionele boottocht mogelijk afhankelijk van de weersomstandigheden, ca. 8,25 euro per persoon)
Nadien neemt u terug de ferry naar Malta.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 8 MALTA-BRUSSEL (O)

Na het ontbijt rit naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen

– Vluchten Brussel-Malta-Brussel
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in 4* hotel San Antonia te Qawra in 2 pers. kamer
– Bezoeken of activiteiten
– DAG 2: Valetta. Begeleide halve daguitstap per lokale gids naar Valetta. Stadbezoek langs Upper Barraca Gardens, de haven, Grootmeestersplein en Casa Rocca Piccola
– DAG 4: Mdina & Rabat. Begeleide halve daguitstap per lokale gids naar Mdina & Rabat. Bezoek aan Mosta Dome. Stadsbezoek Mdina. Toegangticket Kathedraal van Mdina. Toegangsticket catacomben van St. Paul in Rabat
– DAG 6: Gozo. Begeleide daguitstap naar Gozo. Ferrytocht naar Gozo heen en terug. Toegangsticket prehistorische tempels van Ggantija. Toegangsticket citadel van Gozo. Bezoek zoutwatermeer Inland Sea (boottocht niet inbegrepen)
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Lokale gids in Matera
– Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 15 deelnemers vereist.