Madeira

Madeira, Een stukje paradijs

€ 1140pp

8-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis – Ontdek een stukje paradijs, maak prachtige wandelingen door de sprookjesachtige natuur en geniet van een adembenemend uitzicht over de bergen.


DAG 1 BRUSSEL-FUNCHAL (D)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids in Zaventem, voor de heenvlucht naar Funchal. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 2 VRIJE DAG (O-D)

Geniet van een vrije dag in het hotel of verken de omgeving op eigen houtje.

DAG 3 WESTELIJKE TOUR (O-L-D)

Vandaag vertrekt u richting Quinta Grande en de kleine dorpjes met terrascultuur. U zet de ontdekking verder naar Ribeira Brava voor een kort bezoek aan de kerk, vooraleer u verder gaat naar Ponta do Sol en Madalena do Mar waar u een bananenplantage zal bezoeken en aan de beklimming begint van het plateau van Paúl da Serra. Op een hoogte van 1400m is dit de enige vlakte op het eiland. Hier vindt u een natuurreservaat dat geklasseerd staat als UNESCO Werelderfgoed sinds 1999. U vervolgt de weg naar de noordwestkust waar u het dorp Porto Moniz bezoekt met haar natuurlijke, vulkanische zwembaden. U rijdt verder langs één van de mooiste routes van het eiland naar het dorpje São Vicente. Lunch met zicht op zee. U verlaat de kust en rijdt naar de col van Encumeada op 1007m vanwaar u een mooi uitzicht heeft op de omgeving. U rijdt terug richting het zuiden langs de vallei van Serra d’Agua en het mooie Laurissilva woud. Op het einde van de tour passeert u nog langs talrijke kleine dorpjes die u tot aan de klif van Cabo Girão brengen, de derde hoogste klif ter wereld.

DAG 4 LEVADA BOA MORTE (O-D)

Na het ontbijt verlaat u Funchal richting de zuidoostkust naar Boa Morte, waar u een wandeling maakt langs de levada met enkele wondermooie uitkijkpunten. U kan er zien hoe de Maderezen de verschillende terrasculturen toepassen. Tegelijkertijd kan u ook genieten van een spectaculair uitzicht op een groot deel van deze regio dat zich uitstrekt van Campanário tot Ponta do Sol. Oude en nieuwere wegen slingeren doorheen het wonderlijke landschap. Langsheen de weg ziet u onder meer Afrikaanse lelies, aronskelken, mimosa, bosvruchten, etc. Simpelweg betoverend!

DAG 5 HET TRADITIONELE FUNCHAL (O-D)

Na het ontbijt brengt u vandaag een bezoek aan de markt van Funchal. U ontdekt er het ongelooflijke aanbod aan groenten, exotische vruchten en vis, prachtig gerangschikt rond de centrale patio. Aan de ingang bieden de vrouwen in traditionele klederdracht een assortiment bloemen aan. U bezoekt ook de borduurwerkfabriek van Patricio en Gouveia waar u het hele proces kan volgen. U zal zonder twijfel versteld staan van de complexiteit van dit hele proces. Nadien bezoekt u de Sé kathedraal van Funchal in Manuelijnse stijl. Eindigen doet u in de wijnkelder van Pereira d’Oliveira. U proeft er de vier wijnen van Madeira (Malvoisie, Boal, Sercial, Verdelho) met mogelijkheid tot aankoop.

DAG 6 VRIJE DAG (O-D)

Vrije dag. Wie wenst kan ‘s avonds deelnemen aan een folklore diner. De avond word opgeluisterd met zang en dans van een folkloristische groep. Aarzel niet om ook zelf deel te nemen!

DAG 7 VRIJE DAG (O-D)

Geniet van een vrije dag in het hotel of verken de omgeving op eigen houtje.

DAG 8 FUNCHAL-BRUSSEL (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen

– Vluchten Brussel-Funchal-Brussel
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in 4* hotel Enotel Baia Do Sol in 2 pers. kamer
– Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
– Bezoeken of activiteiten:
DAG 3: Begeleide daguitstap met lokale gids naar het westen van het eiland. Toegangsticket Ribeira Brava kerk. Bezoek bananenplantage. Lunch in Sao Vicente, dranken inbegrepen. Bezoek klif Cabo Girão
DAG 4: Begeleide halve daguitstap met lokale gids. Begeleid bezoek Boa Morte
DAG 5: Begeleide halve daguitstap met lokale gids naar Funchal. Bezoek markt. Toegangsticket borduurwerkfabriek. Toegangsticket Sé kathedraal. Bezoek en wijnproeverij in wijnkelder van Pereira d’Oliveira. Dagindeling excursies onderhevig aan wijzigingen
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Nederlandstalige gids ter plaatse
– Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Optionele excursies : DAG 6: Folkloreavond met zang en dans
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 15 deelnemers vereist.