Dalmatië

Kroatië, De parel aan de Adriatische zee

8-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Kroatië is een juweeltje in de Adriatische Zee dankzij haar vele eilandjes, helder zeewater en ongerepte natuur.


DAG 1 BRUSSEL-DUBROVNIK (D)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours reisleider in Zaventem, voor de heenvlucht naar Dubrovnik. De reis begint met een wandeling door het oude stadsgedeelte van Dubrovnik. Gekend als de “parel van de Adriatische kust”, biedt Dubrovnik verschillende bezienswaardigheden. De wandeling brengt u langs de oude haven, het Franciscaner klooster, het Fort van St Laurence, het Sponzapaleis en het Paleis van de Rector, de Klokkentoren en het Standbeeld van Orlando. Transfer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 2 DUBROVNIK-SPLIT-SIBENIK (O-D)

Na het ontbijt vertrekt u naar Split, de grootste en belangrijkste stad in Dalmatië. Bij aankomst in Split is er tijd voor een lunch in een lokaal restaurant naar keuze. Aansluitend staat een bezoek aan het centrum van Split op het programma. Daarna gaat de reis verder naar Sibenik, gelegen aan de monding van de karstrivier de Krka en tevens de oudste stad aan de Adriatische kust. U maakt een wandeling door het oude stadsgedeelte en kan er onder andere de St. Jakob Kathedraal bewonderen. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 3 SIBENIK-KRKA NATIONAAL PARK-ZADAR (O-D)

U reist vandaag verder naar het Nationaal Park van Krka. Wie wenst kan hier deelnemen aan de optionele excursie en een boottocht maken. Skradinski Buk is het meest bekende deel van het park. Deze waterval is dankzij zijn hoogte erg indrukwekkend. Binnen het park bevindt zich ook het eiland Visovac, waarop in 1445 een Franciscanenklooster werd gebouwd. Na de lunch in een lokaal restaurant naar keuze gaat de reis verder naar Zadar. Deze stad was gedurende lange tijd de hoofdstad van Dalmatië en staat vandaag bekend om haar rijke Culturele Erfgoed. Het Romeinse Forum, het aquaduct en het amfitheater zijn overblijfselen van de Romeinse overheersing. Het bekendste en belangrijkste symbool van de stad is de Sint-Donatuskerk, gebouwd in de 9de eeuw in Romaanse stijl. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 4 ZADAR-ZAGREB (O-D)

Vandaag vertrekt u naar Zagreb. Hier staat een rondleiding door de stad op het programma. De belangrijkste bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere de middeleeuwse bovenstad, de Sint Marcuskerk met haar gekleurde dakpannen, de Sint Stefanuskathedraal en het parlement. Verder kan u het Kroatische Nationale Theater bewonderen alsook het Zrinjevac park dat verscheidene Art Nouveau gebouwen bevat. Lunch in een lokaal restaurant naar keuze. De rest van de dag kan u de omgeving op eigen tempo ontdekken. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 5 ZAGREB-PLITVICE MEREN (O-D)

Na het ontbijt gaat u op weg naar de Plitvice Meren. In het park bevinden zich zestien smaragdgroene meren die met elkaar verbonden zijn door een reeks betoverende watervallen. Het bos in het park is het onderkomen van beren, wolven en zeldzame vogels. Al wandelend ontdekt u deze magische omgeving. Lunch in een restaurant in het park naar keuze. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 6 PLITVICE MEREN-TROGIR (O-D)

Vandaag reist u naar Trogir. Na de lunch staat een wandeling door de stad op het programma. Trogir is een historisch stadje dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De stad werd onder andere overheerst door de Grieken en later door de Venetianen, wat resulteerde in de vele paleizen, kerken en torens in Barokke en Renaissance stijl. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 7 TROGIR-DUBROVNIK-CAVTAT (O-D)

Na het ontbijt vertrekt u naar Dubrovnik. Lunch in een lokaal restaurant naar keuze. Wie wil kan deelnemen aan de optionele excursie en met de kabelbaan meegaan voor een adembenemend uitzicht over de oude stad en de Adriatische zee met haar vele eilandjes. Daarna gaat u met de boot naar Cavtat, een klein maar charmant stadje met verschillende restaurants en cafés die vaak uitkijken op de zee. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

DAG 8 DUBROVNIK-BRUSSEL (O)

Na het ontbijt vrije tijd en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen

– Vluchten Brussel-Dubrovnik-Brussel
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in 3-4* hotels in 2 pers. kamer
– Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, D=diner)
– Bezoeken of activiteiten
– DAG 1:
o Begeleide wandeling door Dubrovnik
o Toegangsticket Paleis van de Rector
o DAG 2:
 Begeleide wandeling door Split
 Begeleide wandeling door Sibenik
o DAG 3:
 Begeleid stadsbezoek Zadar
 Toegangsticket Nationaal Park Krka
 Boottocht
 Toegangsticket Sint-Donatuskerk
o DAG 4: Begeleid stadsbezoek Zagreb
o DAG 5: Toegangsticket Plitvice Meren
o DAG 6:
 Begeleide wandeling in Trogir
 Toegangsticket St. Laurentius Kathedraal
o DAG 7:
 Toegangsticket kabelbaan
 Boottocht naar Cavtat (overzetboot, geen dranken aan boord)
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Nederlandstalige gids ter plaatse
– Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 20 deelnemers vereist.