Japan

Japan, Land van geisha’s en shogun

€ 3995pp

13-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Een alles overtreffende reiservaring! Dompel u onder in de Japanse cultuur, reis langs onwaarschijnlijk mooie gebergtes als Mount Fuji en sta versteld van de Japanse hippe mode en straatbeelden.


DAG 1 BRUSSEL-FRANKFURT-OSAKA (-)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids op de luchthaven van Zaventem voor de vlucht naar Osaka via Frankfurt. Maaltijden en overnachting aan boord.

DAG 2 OSAKA (L-D)

Bij aankomst in de internationale luchthaven van Osaka Kansai wordt u verwelkomt door uw Japanse-Engels sprekende gids. Transfer naar het hotel Plaza Osaka. Na de check-in, bezoek aan de tweede grootste stad van Japan aan de hand van het uitstekende openbaar vervoer. Japanse lunch in een lokaal restaurant. Hier brengt u een bezoek aan de levendige wijk Dotonburi en de Kuromon Ichiba markt. Aan het einde van de dag brengt u een bezoek aan de Umeda Sky Building, een iconisch gebouw met spectaculaire architectuur.
Japans diner in de stad. Overnachting in Hotel Plaza.

DAG 3 OSAKA-KOYASAN (O-L-D)

Na het ontbijt vertrekt u per express- en lokale trein naar Mount Koya, geklasseerd als Werelderfgoed van UNESCO. Het laatste deel doet u met de tandradbaan. Het bezoek en verblijf in Koyasan is een directe duik in de spiritualiteit van het Japans boeddhisme, een heel bijzondere belevenis! Japanse lunch in een lokaal restaurant. De tempelstad Koyasan bovenop de berg Mount Koya werd opgericht in 816 en telt meer dan honderd tempels, die u onderdompelen in de magische wereld van het Zen boeddhisme. U zal o.m. het leven van de monniken ervaren met vegetarisch eten, slapen in een klooster op een futon in een Japanse kamer en kunnen deelnemen aan de ochtendgebeden en -gezangen van de monniken. U brengt een bezoek aan de Kongobuji tempel en de prachtige ‘droge zen-tuin’ van stenen, de Banryutei. Verder naar het heilige tempelcomplex Garan, opgericht door monnik Kukai.
Vroeg diner Shojin Ryori, een heilzaam vegetarisch gerecht van de monniken. Overnachting in een Japanse kamer of ryokan (gemeenschappelijke badkamer en toilet).

DAG 4 KOYASAN-NARA-KYOTO (O-L-D)

Vandaag gaat u vroeg uit de veren voor deelname aan de metten- en vuur ceremonie (niet verplicht). Aansluitend vegetarisch ontbijt in de tempel. Daarna wandeling in de grote begraafplaats van Okunoin in een bos van cederbomen met ongeveer 200.000 graven.
Nadien vertrekt u per trein naar Nara, de wieg en het hart van de Japanse beschaving en ooit de eerste grote hoofdstad.
Na de lunch bezoekt u de Todaiji tempel, dit complex bevat het grootste houten gebouw ter wereld: de hal van de Grote Boeddha. Het tempelcomplex is tevens het Japanse hoofdkwartier van de Kegonschool voor Boeddhisme.
Vervolgens wandelt u naar het Kasuga Shinto heiligdom. Het is gelegen in een uitgestrekt park en is beroemd om zijn oprit met drieduizend stenen lantaarns. Op de terugweg wandelt u in het park tussen 1000 vrij rondlopende tamme herten.
Japans diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Asyl Nara.

DAG 5 NARA-KYOTO (O-L-D)

Vertrek per trein naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Check-in het El Inn Hotel, gelegen naast het station.
Nadien verkent u de stad aan de hand van een dagpas van het openbaar vervoer. Bezoek aan de Kinkakuji tempel, het beroemde Gouden Paviljoen. Verder bezoek aan Ryoan-ji tempel, beroemd voor zijn zen-tuin van gerakelde kiezels en vijftien rotsstenen. Na de lunch, bezoekt u het Nijo kasteel, een voormalig paleis gebouwd door de Shoguns Tokugawa en Yayesu in de 17de eeuw. U maakt een waneling door de historische Gion, de vroegere geishawijk en bezoekt het Heian shinto heiligdom. Dit is een verkleinde reproductie van het voormalige keizerlijke paleis.
Japans diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel El Inn Kyoto.

DAG 6 KYOTO (O-L-D)

Na het ontbijt vertrekt u met uw gids om de stad te verkennen, zowel te voet als met het openbaar vervoer aan de hand van een dagpas. U maakt een wandeling langs de “Filosofenweg” en de pittoreske Higashiyama wijk, tot de Kiyomizu-tempel, gebouwd op een heuvel en bekend voor zijn gigantisch houten terras ondersteund door palen. Van hieruit heeft u een prachtig zicht op de stad en de haar omgeving. Na de lunch, vrije namiddag in Kyoto.
Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel El Inn Kyoto.

DAG 7 KYOTO (O-L-D)

In de voormiddag bezoekt u het Arashiyama district, bekend voor haar mysterieus Sagano bamboe-bos. Na de lunch in een lokaal restaurant, bezoek aan het Fushimi Inari Taisha heiligdom, een van de meest indrukwekkende heiligdommen in het land.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

DAG 8 KYOTO-HAKONE (O-L-D)

Na het ontbijt vertrekt u per legendarische shinkansen sneltrein naar Odawara, vanwaar u per lokale trein naar Hakone reist, een gebied van vulkanen en onsen (warmwaterbronnen). Bij aankomst, check-in in de ryokan en Japanse lunch in een lokaal restaurant.
Aan de hand van een Hakone pass gaat u per kabelbaan naar de top van de uitgedoofde vulkaan Komagatake. Van hieruit heeft u het beste zicht op Mount Fuji. U krijgt de gelegenheid om de Owakudani Valley te bezoeken. Deze is gelegen in een oude krater waar stoom en zwavel uit verborgen spleten in de rotsen opstijgen.
Hierna maakt u een cruise op het Ashi Meer, dat een prachtige weerspiegeling geeft van Mount Fuji, de hoogste en meest gerespecteerde vulkaan in Japan. Diner en overnachting in een ryokan, een typisch Japans gastenverblijf met tatami matten, schuifdeuren met rijstpapier en een futon bed met donsdekbed. Het Kaiseki diner bestaat uit een aantal kleine maar fijne gerechten. Een lust voor het gehemelte … en het oog!
Na het diner kan u in uw yukata, een lichte kimono in katoen, gaan baden in de onsen (natuurlijke warmwaterbron) van de ryokan.

DAG 9 HAKONE-KAMAKURA-TOKYO (O-L-D)

Ontbijt in de ryokan. In de voormiddag bezoekt u het openluchtmuseum Chokoku no Mori, gewijd aan hedendaagse beeldhouwkunst. Even voor de middag vertrekt u per private bus naar Kamakura, hoofdstad van Japan in de 12de eeuw. Lunch in een lokaal restaurant. Hierna bezoekt u de Daibutsu, de beroemde Grote Boeddha van Kamakura. Verder naar de Hasedera tempel (Hase Kannon), bekend om het grote beeld van Kannon. Hierna brengt u een bezoek aan het belangrijkste monument van Kamakura, het Tsurugaoka Hachimangu heiligdom. Tot slot reist u per bus naar Tokyo, waar u uw intrek neemt in het Hotel Villa Fontaine Ueno Okachimachi.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

DAG 10 TOKYO (O-L-D)

Na het ontbijt, bezoek met het openbaar vervoer aan de zeer bekende Tsukiji vismarkt. Vervolgens gaat u naar het keizerlijk paleis en bezoekt u de esplanade en de Nijubashi brug. Al wandelend bereikt u de Ginza wijk, de meest bekende shopping­straat in Japan. Hier maakt u kennis met het moderne Japan! Na de lunch bezoek aan de wijk Akihabara, het centrum van de Otaku jongerensubcultuur.
Verder naar de Asakusa Kannon tempel en de Nakamise-dori galerij met haar honderden stalletjes. Dit is de meest populaire boeddhistische tempel in Tokyo. U eindigt de dag met een bezoek aan het observatiedek van de Tokyo Metropolitan Government Building op 170m hoogte, voor een indrukwekkend panorama over de stad.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

DAG 11 TOKYO

Vrije dag voor eigen verkenning van de stad of optionele daguitstap naar de Werelderfgoed site van Nikko. Overnachting in het hotel.

DAG 12 TOKYO (O-L-D)

Deze morgen neemt uw gids u mee naar het Meiji shinto heiligdom, gelegen in een groot aangelegd bos te midden van de stad. Samen met het aangrenzende Yoyogi Park beslaat het 700.000m. Met wat geluk kan u hier misschien één of andere ceremonie zien zoals een shinto huwelijk of de ceremonie bij een pasgeboren baby. Lunch in een lokaal restaurant.
In de onmiddellijke nabijheid bevindt zich het luxueuze Omotesando (Champs Elysées van Tokyo) en de populaire Harajuku wijk met en zijn trendy tienershops en de unieke “100 Yen Shop”. Overnachting en maaltijden aan in het hotel.

DAG 13 TOKYO – BRUSSEL

In de voormiddag gaat u per private bus naar de luchthaven Haneda voor de retourvlucht naar Brussel.

Inbegrepen

Vluchten Brussel-Frankfurt-Osaka/Tokyo-Munchen-Brussel
Luchthaventransfers per bus
Transfers en bezoeken ter plaatse met snelle shinkansen-, express- en lokale treinen
10 overnachtingen in 3* hotels in 2 pers. kamer
Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
Bezoeken of activiteiten:
– DAG 2: Begeleid stadsbezoek Osaka
– DAG 3: Tandradbaan Mount Koya. Begeleid bezoek en toegangsticket Kongobuji tempel met zen-tuin. Begeleid bezoek en toegangsticket tempelcomplex Kukai
– DAG 4:. Deelname metten- en vuurceremonie met vegetarisch ontbijt in de tempel. Begeleide wandeling begraafplaats Okunoin. Begeleid bezoek en toegangsticket Todaiji tempel. Begeleide wandeling door park met Kasuga Shinto heiligdom
– DAG 5: Begeleid bezoek Kyoto met openbaar vervoer. Bezoek Kinkakuji tempel, Ryoan-ji tempel en Nijo kasteel. Begeleide wandeling door vroegere geisha wijk. Begeleid bezoek Heian shinto heiligdom
– DAG 6: Begeleid bezoek Kyoto met openbaar vervoer. Begeleide wandeling
– DAG 7: Begeleid bezoek Arashiyama district. Begeleid bezoek en toegangsticket Fushimi Inari Taisha heiligdom
– DAG 8: Tocht per kabelbaan. Wandeling Owakudani Valley. Cruise op het Ashi Meer
– DAG 9: Begeleid bezoek en toegangsticket openluchtmuseum Chokoku no Mori. Begeleid bezoek en toegangsticket Daibutsu en Hasedera tempel. Begeleid bezoek Tsurugaoka Hachimangu heiligdom
– DAG 10: Begeleid bezoek Tsujiji vismarkt. Begeleid stadsbezoek Tokyo met onder meer Ginza wijk, Akihabara wijk, de Asakusa Kannon tempel, de Nakamise-dori galerij en het observatiedek van het Tokyo Metroplitan Government Buiding
– DAG 12: Begeleid bezoek en toegangsticket Meji shinto heiligdom en het Yoyogi Park
Mare Tours gids vanaf België
Privé Engelstalige Japanse gids gedurende de hele reis
Lokale Engelssprekende gids ter plaatse per stad
Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
Persoonlijke uitgaven
Fooien gids
Annulering- en bijstandsverzekering, 8% van de totale reissom
Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 14 deelnemers vereist.

Optionele excursie

DAG 11: Daguitstap Werelderfgoedsite van Nikko