"In het leven tellen de momenten,
niet de minuten"

Melissa en Dries

Reisverslag

MSC Preziosa, cruise Middellandse Zee

Cruises enkel voorbehouden voor mensen op leeftijd? Niets is minder waar! De huidige cruiseformules zijn zo divers dat je gemakkelijk een cruise op maat van jouw wensen en budget vindt. Cruises zijn toegankelijk voor een breed publiek.

‘In het leven tellen de momenten, niet de minuten’, een slogan die MSC Cruises wist waar te maken tijdens onze 8-daagse cruise aan boord van de MSC Preziosa, een fantastisch schip met het beste op het gebied van de allernieuwste technologie en een vaarroute vol inspirerende bestemmingen.

Ik speel altijd graag op zeker. Ik boekte mijn cruise in pakket bij Thomas Cook, samen met de vluchten en transfers. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik me voor vertrek enkele vragen stelde. Hopelijk geen vertraging, hopelijk vinden we de transfer, …
Vanaf aankomst in Milaan, de luchthaven waarop we landden, leken alle puzzelstukjes vanzelf in mekaar te vallen. Bij aankomst werden we meteen opgewacht door een sympathieke reisleider van MSC die ons meteen ook alle informatie gaf over onze transfer. Onze vakantie kon nu écht beginnen!

Vanaf we aan boord gingen, werden we ontvangen met traditionele Mediterrane gastvrijheid.
Een korte welkomstmeeting en we konden meteen naar onze kajuit. We waren verbaasd toen we zagen dat onze valiezen nog eerder hun weg naar onze kajuit hadden gevonden dan wijzelf. Bij aankomst in de cruiseterminal werden die vrijwel meteen van de bus gehaald. (Daarom zijn die papieren labeltjes met je kajuitnummer dus zo belangrijk! Laat nooit je valies in de cruiseterminal alleen zonder label van de rederij.)

We kozen voor een balkonkajuit Fantastica op één van de hogere dekken aan de achterzijde van het schip. De moderne kajuit was voorzien van al het nodige comfort en beschikte over een kleine maar zeer functionele badkamer.
Helemaal geweldig was natuurlijk ons balkon! Volgens mij de meerprijs ten opzichten van een buitenkajuit helemaal waard. ’s Morgens ontwaken met een frisse zeebries en zicht op een nieuwe, spoedig te ontdekken, bestemming.

Een unieke beleving, want dat is het écht. In slechts één week maakten we kennis met 7 verschillende steden en plaatsen. Elke dag iets nieuws om te ontdekken. Genua, Rome, Palermo, Cagliari, Palma Mallorca, Valencia & Marseille, we hebben het allemaal gezien. Een cruise is perfect als eerste kennismaking. Het biedt je de mogelijkheid om te ‘proeven’ van een bestemming, of je nu kiest om er zelf op uit te trekken of voor de perfect georganiseerde excursies van de rederij.

“Excursies van de rederij zijn allemaal mogelijk op voorhand bij te boeken. Heb je op voorhand geen keuze gemaakt? Geen probleem, elke morgen ontvang je een krantje waarin alle mogelijkheden van activiteiten en excursies gedetailleerd staan besproken. Bovendien kan je ook terecht aan de excursiebalie.”

Wij kozen voor een begeleide excursie in Rome omdat de aanleghaven (Civitavecchia) nog even verwijderd was van het stadscentrum en ook om Rome ten volle te kunnen ontdekken met een deskundige gids. Bij het kiezen van een excursie let je best wel op de gedetailleerde beschrijving.

Voor de andere bestemmingen kozen we voor losse transfers. Zo verken je op je eigen tempo de stad/bestemming. Een echte aanrader is Valencia! De transferbussen van MSC brengen je tot in het oude stadscentrum aan het kantoor van de Toeristische dienst. Hier kochten we een stadsplannetje en werd er voor ons een wandeling uitgestippeld die rekening hield met onze tijd en onze persoonlijke wensen.

“Tip: Excursies aangeboden door de rederij zijn relatief duur. Bij Mare Tours kan je ook andere excursies boeken die doorgaans goedkoper zijn dan de excursies van de rederij. Dan moet je natuurlijk wel op voorhand een keuze maken in plaats van last-minute op het schip te boeken.”

Blijf je liever overdag op het cruiseschip voor een lekker ontspannende dag? Aan het zwembad of in één van de talrijke bars valt er overdag altijd wel iets te beleven. Er worden overdag tal van activiteiten georganiseerd en sommige ervan zijn volledig ‘bestemming getint’. Van bingo, tot bowling, wine tasting, een tapasnamiddag, je vind het allemaal aan boord!

Bovendien zijn de diners ’s avonds ook altijd thema gebonden. De een keer gala de andere keer helemaal Italiaans getint. Wanneer je niet graag elke avond op het vaste uur gaat dineren, kan je bijna volledig de klok rond terecht in het grote buffet restaurant. Hier vind je voor ieder wat wils.
De avond eindigen kan je in het casino of ga zeker eens kijken naar één van de professionele shows die in het theater worden gegeven.

“Een cruise is een uniek concept en bovendien toegankelijk voor iedereen. Mijn eerste ervaring is er daarom graag eentje die ik wil delen. Nog zoveel van de wereld te ontdekken, zoveel verschillende vaarroutes en we zullen niet twijfelen om opnieuw te kiezen voor MSC.”
baltische-staten
vanaf

Baltische hoofdsteden en Rusland : Costa Magica

8-DAAGSE PAKKETCRUISE BALTISCHE HOOFDSTEDEN EN RUSLAND De Noord-Europese cruises van Costa Cruises zijn een onvergetelijke belevenis. Een reis buiten de...


Op cruise met Jacky Lafon, David Vandyck, Laura Lynn en Koen Crucke!

Ga van 28 april tot 5 mei 2019 mee aan boord van een echt cruiseschip met Jacky Lafon, David Vandyck,...

€ 1399pp

Cruise Noorse Fjorden met Herbert Verhaeghe, Nicky Jones, Michel Tosca & Dinny

Cruise met de MSC Meraviglia naar de Noorse Fjorden met Herbert Verhaeghe, Nicky Jones, Michel Tosca & Dinny
noorse-fjorden
vanaf

Noorse Fjorden : MS Koningsdam

8-DAAGSE PAKKETCRUISE NOORSE FJORDEN Mare Tours en Holland America Line heten u welkom aan boord van MS Koningsdam. Tijdens de...
noorse-fjorden
vanaf

Noorse Fjorden : MS Rotterdam

8-DAAGSE PAKKETCRUISE NOORSE FJORDEN Mare Tours en Holland America Line heten u welkom aan boord van MS Rotterdam. Tijdens de...