Italië

Toscane, La Dolce Vita

8-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Een magisch landschap, aangenaam klimaat, schilderachtige dorpjes en genieten van een glaasje Italiaanse wijn.


DAG 1 ANTWERPEN-FIRENZE-MONTECATINI TERME (D)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids in Deurne, voor de vlucht naar Firenze. Na aankomst op de luchthaven rijdt u naar Montecatini Terme, een charmant gelegen stadje tussen Firenze en Lucca dat bekend staat om haar thermen. U kan de omgeving op eigen tempo ontdekken. Diner en overnachting in hotel te Montecatini Terme.

DAG 2 PISA-LUCCA (O-D)

Na het ontbijt maakt u een halve dagexcursie naar Pisa waar u de Toren en de Piazza dei Miracoli (plein van de wonderen) bezichtigt. Tijdens een stop in een lokale boerderij kan u proeven van huisgemaakte olijfolie en andere lokale lekkernijen. In de namiddag neemt u de transfer naar Lucca, wie heeft haar faam heeft verworven tijdens de turbulente middeleeuwse geschieden. Het is tevens de geboorteplaats van Giacomo Puccini. De oude stad is geheel ommuurd en de wallen worden gebruikt voor voetgangers en fietsers. U heeft een pracht uitzicht op de stad met haar klokkentorens en torens. U krijgt een panoramische rondleiding door de smalle straatjes, paleizen en oude huizen in het historische centrum. Onderweg brengt u een bezoek aan de Sint-Maartenskathedraal (Duomo di San Martino), prachtig versierd met balkons en sculpturen op de gevel, en de gotische kerk van St. Michael. Diner en overnachting.

DAG 3 FIRENZE (O-D)

Vandaag maakt u een halve dagexcursie naar Firenze voor een bezoek aan de Galleria dell’Accademia met het beroemde beeld David van Michelangelo, de Ponte Vecchio, de Duomo en vele andere bezienswaardigheden. Vrije tijd voor eventueel shopping of een wandeling door het oude stadsgedeelte. Transfer naar het hotel. Diner en overnachting.

DAG 4 MONTECATINI TERME (O-D)

Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om de omgeving zelf verder te ontdekken.
Diner en overnachting.

DAG 5 SAN GIMIGNANO (O-D)

Na het ontbijt maakt u een wandeling door San Gimignano. De stad staat vol prachtige torens, waarvan de hoogte telkens de rijkdom van de familie weergeeft. Ooit stonden er 72 torens maar vandaag de dag blijven er slechts 14 over. Het dorp heeft haar middeleeuwse uitstraling behouden. U bezoekt het Piazza della Cisterna, De kapittelkerk Collegiata Santa Maria Assunta, beroemd om haar fresco’s langs de binnenkant en het Openbare Paleis (alleen de buitenkan). De rest van uw dag is vrij te besteden.
Diner en overnachting.

DAG 6 SIENA (O-D)

Na het ontbijt maakt u een halve dagexcursie naar Siena, dat bekend is om de “Palio” – een paardenrace die plaatsvindt op het centrale plein. Tijdens een wandeling door de stad passeert u onder andere de spectaculaire Duomo en allerlei prachtige kerken. Vrije lunch in één van de vele lokale restaurants en aansluitend vrije tijd om Siena op eigen tempo de verkennen. Transfer naar het hotel .
Diner en overnachting.

DAG 7 MONTECATINI TERME (O-D)

Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel of om de omgeving zelf verder te ontdekken
Diner en overnachting.

DAG 8 FIRENZE-ANTWERPEN (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen

– Vluchten Antwerpen-Firenze-Antwerpen
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in 4* hotels in 2 pers. kamer
– Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, D=diner)
– Bezoeken of activiteiten:
– DAG 2: Begeleide halve daguitstap naar Pisa. Toegangsticket Toren van Pisa. Toegangsticket Piazza dei Miracoli. Proeverij olijfolie en andere lekkernijen in boerderij. Begeleide halve daguitstap naar Lucca, toegangsticket Sint-Maartenskathedraal
– DAG 3: Begeleide halve daguitstap naar Firenze.Toegangsticket Galleria dell’Accademia
– DAG 5: Begeleide daguitstap naar San Gimignano, toegangsticket kapittelkerk Collegiata Santa Maria Assunta
– DAG 6: Begeleide halve daguitstap naar Siena
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Lokale gidsen in Pisa, Firenze en Siena
– Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 20 deelnemers vereist.