China

Keizers en draken in fascinerend China

10-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Wandel over de Chinese Muur in Beijing, bezoek een theeplantage in Hangzou en laat u overdonderen door Shanghai.


DAG 1 BRUSSEL-BEIJING (-)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids op de luchthaven voor de heenvlucht naar Beijing.

DAG 2 BEIJING-TEMPEL VAN DE HEMEL (L)

Aankomst in de internationale luchthaven van Beijing waar u kennismaakt met de Nederlandstalige gids. Na aankomst in Beijing bezoekt u de imposante Tempel van de Hemel, gelegen in een uitgestrekt park met één van de belangrijkste keizerlijke altaren. Overnachting in Beijing.

DAG 3 BEIJING-CHINESE MUUR & MING-GRAVEN (O-L)

Deze voormiddag bezoekt u de Chinese Muur. Dit imposante bouwwerk van zware stenen en eenzame torens kronkelt zich een weg van de Gele Zee tot de Gobi Woestijn.
In de namiddag rijdt u naar het dal van de Ming-graven. U bewandelt de Weg der Zielen en brengt een bezoek aan de 13 begraafplaatsen. Overnachting in Beijing.

DAG 4 BEIJING-TIEN AN MEN PLEIN (O-L)

Vandaag bezoekt u het Tien An Men Plein, het Plein van de Hemelse Vrede, waar Mao in 1949 de Volksrepubliek China uitriep en waar in 1989 de studentenopstand een halt werd toegeroepen. Nadien wandelt u de Verboden Stad binnen. Tijdens de Ming en Qing dynastieën werd China gedurende 5 eeuwen bestuurd vanuit de Verboden Stad, die tot 1911 verboden terrein was voor het gewone volk. U brengt een bezoek aan het Keizerlijk Paleis.
Na de middag bezoekt u het Olympisch Park van Beijing. Overnachting in Beijing.

DAG 5 HANGZOU-APOTHEEK & THEEPLANTAGE (O-L)

U gaat naar het treinstation en neemt de trein naar Hangzou. Bij aankomst in Hangzou, brengt u een bezoek aan een zeer oude, traditionele apotheek in de oude stad, die bekend staat voor haar geheime recepten. Vanaf de Chen Huang Ge tempel heeft u een prachtig zicht over de stad. Om de dag af te ronden bezoekt u een theeplantage waar u alles te weten komt over de bekende “drakenbron” thee. Overnachting in Hangzou.

DAG 6 BOOTTOCHT OP DE WESTZEE-KEIZERSKANAAL (O-L)

Na het ontbijt ervaart u de indrukwekkende stad Hangzou en geniet u van de mooie uitzichten tijdens een boottocht op het Westelijke Meer. Dit cultuurlandschap is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aansluitend bezoekt u het hoogtepunt van de stad: de Pagode van de Zes Harmonieën aan de Qiantangrivier. In de namiddag wandelt u langs het Keizerskanaal, dat eveneens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit kanaal is met haar 1776km het langste, door mensenhanden gemaakte kanaal ter wereld. Overnachting in Hangzou.

DAG 7 SHANGHAI-PUDONG & BUND (O)

’s Morgens neemt u de transfert van Hangzou naar Shanghai. Bij aankomst wandelt u door het zakencentrum Pudong en gaat u verder tussen de wolkenkrabbers en langs de oeverpromenade “Bund”. Overnachting in Shanghai.

DAG 8 SHANGHAI-YUYUAN TUIN-JADEN BOEDDHATEMPEL (O-L)

Vandaag gaat u op pad door de Yuyuan tuin met haar beroemde zigzagbrug in het oude stadsgedeelte van Shanghai. U wandelt verder door de smalle straten en steegjes, langs talloze kleine restaurants en kleurrijke markten. In de namiddag brengt u een bezoek aan de Jaden Boeddhatempel. Tot slot bezoekt u een zijdespinnerij waar u ook de mogelijkheid heeft om zijdeproducten aan te kopen. Overnachting in Shanghai.

DAG 9 SHANGHAI-BRUSSEL (O)

Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

DAG 10 AANKOMST BRUSSEL (-)

Aankomst in Zaventem

Inbegrepen

Vluchten Brussel-Peking/Shanghai-Brussel
Transfers zoals vermeld in het programma
7 overnachtingen in 4* hotels in 2 pers. kamer
Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch)
Bezoeken of activiteiten:
DAG 2: Toegangsticket Tempel van de Hemel
DAG 3: Begeleid bezoek Chinese Muur. Begeleid bezoek en toegangsticket Ming-graven
DAG 4: Begeleid bezoek Tien An Men Plein. Begeleid bezoek en toegangsticket Verboden Stad en Keizerlijk Paleis. Begeleid bezoek Nationaal Park
DAG 5: Ticket hogesnelheidstrein Bejing/Hangzhou in 2e klasse. Bezoek traditionele apotheek. Begeleid bezoek en toegangsticket theeplantage
DAG 6: Boottocht Westelijke Meer. Bezoek Pagode van de Zes Harmonieën. Begeleide wandeling langs het Keizerskanaal
DAG 7: Begeleide wandeling Pudong & Bund
DAG 8: Begeleid bezoek en toegangsticket Yuyuan tuin. Toegangsticket Jaden Boeddhatempel. Begeleid bezoek en toegangsticket zijdespinnerij
Mare Tours gids vanaf Zaventem
Lokale Engelssprekende gids ter plaatse per stad
Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
Persoonlijke uitgaven
Verplichte verblijftaks (ongeveer € 3,5 per kamer per nacht) – te betalen bij check-out hotel
Fooien lokale gidsen, chauffeur, bagagejongens (ca. 30 RMB per persoon per dag)
Visum China
Annulering- en bijstandsverzekering, 8% van de totale reissom
Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 20 deelnemers vereist.