IJsland

IJsland, Ringtour rond IJsland

8-DAAGSE NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE RONDREIS

Ontdek de indrukwekkende natuur van IIsland. Nergens in Europa vinden we vulkanen en uitgestrekte ijskappen zo dicht bij elkaar. Grillige rotsformaties, zwarte lavavelden, gletsjers, enorme watervallen, gas- en heetwaterbronnen en een rijk vogelleven maken dit land tot een paradijs voor de natuurliefhebber.


DAG 1 BRUSSEL-REYKJAVIK (-)

Heenvlucht vanuit Brussel naar Keflavik International Airport. Kennismaking met de gids en transfer naar het hotel.
Overnachting in Reykjavik.

DAG 2 THINGVELLIR-GEYSIR-GULLFOSS-SKOGAR-VIK (O-D)

Na het ontbijt rijdt u richting het Thingvellir Meer, IJslands grootste meer en tevens Nationaal Park. Dit Werelderfgoed van UNESCO is de plaats waar de Noord-Amerikaanse en Europese tektonische platen samenkomen. Deze plaatse heeft tevens een historische waarde. U ontdekt onder meer Gullflos of de “Gouden Waterval” en de nabijgelegen warmwaterbron Geysir. In de omgeving zijn er talrijke warmwaterbronnen en kokende modderpoelen. Indien u dit wenst kan u deelnemen aan één van de optionele excursies. Zo kan u een bezoek maken aan Greenhouse Fridheimar of aan Fontana.
Diner en overnachting in de omgeving van Hvolsvöllur.

AG 3 SOUTH SCHORE-VIK-SKAFTAFEL NATIONAAL PARK-GLETSJERMEER JOKULSARLON-HOFN (O-D)

Na het ontbijt zet u de reis verder op de Ringroute richting Vik. Via de zuidkust en maakt u een eerste stop aan de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. U komt langs de grootste lavastroom ooit in de geschiedenis van de planeet opgemeten, de Eldhraun. Ook passeert u langs de historische site van het 12e -eeuws katholieke klooster. De tour gaat verder naar de prachtige gletsjerregio met het Vanatjokull Nationaal Park tot het adembenemende gletsjermeer Jokulsarlon, gekend voor zijn altijd ronddrijvende ijsbergen met prachtige ijsformaties. Indien u dit wenst, kan u deelnemen aan de optionele excursie en ter plaatse een boottocht maken op het meer.
Diner en overnachting in de omgeving van Hofn.

DAG 4 HOFN-OOSTELIJKE FJORDEN-EGILSSTADIR (O-D)

Na het ontbijt rijdt u vanuit Hofn naar de magnifieke Oostelijke Fjorden met indrukwekkende bergen die verticaal omhoog rijzen uit de zee. Ontdek Petra’s beroemde collectie lokale steensoorten en mineralen.
Diner en overnachting in de omgeving van Egilsstadir.

DAG 5 OMGEVING VAN HET MYVATN MEER (O-D)

Na het ontbijt ontdekt u de lege onmetelijkheid van het woestijnplateau op de hoogvlaktes van Modrudalsoraefi op weg naar het Myvatn Meer. Onderweg maakt u een stop aan de krachtigste waterval van Europa, Dettifoss. Nadien verder naar de Namaskard Pas met kokende modderpoelen en levendige kleuren. Ontdek de natuurlijke schoonheid van het meer met haar pseudokraters in Skutustadir en de Laxa Zalmrivier. Het gebied staat ook bekend voor haar talloze eenden soorten -uniek in de wereld- en vele andere vogelsoorten. Indien u dit wenst kan u deelnemen aan de optionele excursie en een bezoek brengen aan de natuurlijke baden van Myvatn.
Diner en overnachting in de omgeving van het Myvatn meer.

DAG 6 OMGEVING MYVATN MEER-AKUREYRI-SKAGAFJORDUR (O-D)

Na het ontbijt start de dag met de verkenning van de eigenaardige lavaformaties in Dimmuborgir. U bezoekt de magnifieke Godafoss waterval en de oude turfboerderij Laufas (optionele excursie, toegangsprijs niet inbegrepen). Vervolgens bezoekt u Akureyri, de kleurrijke ”Hoofdstad van het Noorden” van IJsland. Heel wat charmante gebouwen sieren deze stad alsook het mooie uitzicht op de Eyjafjordur Fjord. Indien u dit wenst kan u deelnemen aan de optionele excursie en een zeiltocht (ca. 3u) maken om hopelijk zeevissen en walvissen te spotten.
Nadien gaat de trip verder via de kustwegen van Eyjafjordur. Dit is een mooie rit langsheen slapende bergen met adembenemende uitzichten over de Noordelijke IJszee en de zwarte stranden van de kustlijn. Onderweg bezoek aan Skagafjordur, één van de beste plaatsen in IJsland voor het fokken van paarden. Geniet hier van de kennismaking met de unieke IJslandse paardenfokkerij. U rijdt verder naar het dorp Blonduos, wat gebouwd werd op de beide oevers van de rivier Blanda. Midden in deze gekende zalmrivier ziet u Hrutey eiland, een beschermd natuurreservaat.
Diner en overnachting in de omgeving van Hrutafjordur.

DAG 7 BORGARFJÖRDUR-DEILDARTUNGUHVER-HRAUNFOSSAR-REYKJAVIK (O)

Na het ontbijt rit naar Deildartunguhver, de krachtigste warmwaterbron ter wereld. Onderweg maakt u een stop om de mooie Hraunfossar watervallen te bewonderen, nadien rijdt u verder via de Hvalfjordur fjord naar Reykjavik. Korte sightseeing tour door de stad alvorens in te checken in het hotel te Reykjavik.
Overnachting in Reykjavik.

DAG 8 REYKJAVIK-BRUSSEL (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Inbegrepen

– Vluchten Brussel-Reykjavik-Brussel
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in standaardhotels in 2 pers. kamer
– Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, D=diner)
– Bezoeken of activiteiten:
o DAG 2: Begeleid bezoek en toegangsticket Thingvellir Meer
o DAG 4: Toegangsticket Petra’s collectie steensoorten en mineralen
o DAG 6:
 Begeleid bezoek Akureyri
 Toegangsticket paardenfokkerij Skagafjordur, koffie en lichte snack inclusief
o DAG 7: Korte sightseeing tour Reykjavik
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Nederlandstalige gids ter plaatse
– Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 15 deelnemers vereist.

Optioneel excursiepakket

– DAG 2:
o OF: Bezoek aan Greenhouse Fridheimar – inclusief lunch
o OF: Bezoek Fontanta
– DAG 3: Boottocht op het gletsjermeer Jokulsarlon
– DAG 5: Toegangsticket natuurlijke baden van Myvatn
– DAG 6:
o Bezoek turfboederij Laufus
o Zeiltocht (ca. 3u) zeevissen en walvissen spotten

Min. 15 deelnemers vereist.