Corsica

Corsica, Île De Beauté

€ 1349pp

LAATSTE PLAATSEN! 8-daagse excursierondreis – Corsica, het mooiste eiland onder de zon, is een juweel in de Middellandse Zee


DAG 1 BELGIË – AJACCIO (D)

Vandaag ontmoet u de Mare Tours gids in Zaventem, voor de heenvlucht naar Ajaccio. Na aankomst op de luchthaven transfer naar het hotel. Diner en overnachting in het hotel.

DAG 2 AJACCIO (O – D)

Vandaag maakt u eerst een kleine wandeling tot aan de pier van Porticcio. Hier neemt u de boot naar Ajaccio. Aangekomen in Ajaccio staat een gegidst bezoek op het programma. De geboorteplaats van Napoleon Bonaparte is uniek gelegen in het hart van één van de mooiste baaien van de wereld. U gaat verder op ontdekking langs de Cours Napoleon -de belangrijkste straat van Ajaccio- en naar de buste van Napoleon. Vrije tijd om de stad verder te verkennen.

DAG 3 ILES SANGUINAIRES (O – D)

Kleine wandeling tot aan de pier van Porticcio waar u de boot neemt naar de Iles Sanguinaires. Deze archipel van vier eilanden in de golf van Ajaccio, zou zijn naam ontleend hebben aan de kleine planten met roze bloemen, waarvan de bladeren in de herfst helrood kleuren en waarmee deze eilanden bezaaid zijn. Deze eilanden behoren ook tot het Maritiem Erfgoed, omwille van de verschillende soorten zeevogels en een natuurreservaat met een rijke flora aan zeldzame plantensoorten. U komt er meer over te weten tijdens een begeleid bezoek.

DAG 4 BONIFACIO (O –D)

Vandaag vertrekt u naar Propriano en komt u langs Sartène, misschien wel de meest Corsicaanse stad van allemaal. Nadien verder naar Bonifacio, schitterend gelegen op een landtong. In deze stad kan u de vestingwerken, het kerkhof voor zeelui alsook de bekende Trappen van Koning Aragon bewonderen. Door haar ligging in de meest zuidelijke regio van Corsica, is Bonifacio een waar openluchtmuseum.

DAG 5 CALANCHES DE PIANA (O –D)

Via Cargèse -een pittoresk vissersdorpje- en Piana -één van de mooiste dorpen van Frankrijk- gaat u richting de Golf van Porto die twee van de natuurlijke bezienswaardigheden van Corsica herbergt: het natuurreservaat van Scandola en de rode rotsen van de Calanches de Piana. Deze regio zal u verbazen met haar buitengewone kleurenpalet: het oranje van de rotsen, het diepblauw van de zee en het groen van het struikgewas. Deze bijzondere site staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

DAG 6 HET HART VAN DE TRADITIES – GORGES DU PRUNELLI (O – L – D)

Vanuit het hotel vertrekt u richting het kleine dorpje Zevaco waar u opgewacht wordt door een gepassioneerde Corsicaan die u met plezier zijn liefde voor zijn vaderland en zijn expertise in het maken van honing deelt. U krijgt de mogelijkheid om te proeven van de zelfgemaakte honing. Vervolgens gaat u naar een herberg waar u een “spuntinu” geserveerd krijgt: een degustatie van verschillende lokale vleeswaren, kazen en desserts. Na de lunch rijdt u richting het meer en de stuwdam van Tolla. In dit wervelende landschap ontdekt u de uitbundigheid van het struikgewas in alle geuren en kleuren en de betoverende dorpen langs de bergflanken die getuige zijn van een stormachtig verleden.

DAG 7 VRIJE DAG (O – D)

Geniet van een vrije dag in het hotel of verken de omgeving op eigen houtje.

DAG 8 AJACCIO – BELGIË (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht

Inbegrepen

– Vluchten Brussel-Ajaccio-Brussel
– Transfers zoals vermeld in het programma
– 7 overnachtingen in 3* hotel Club Marina Viva in 2 pers. kamer
– Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
Opmerking: 1/4L wijn en karaf water per persoon inbegrepen bij het diner
– Bezoeken of activiteiten:
o DAG 2: Begeleide halve daguitstap naar Ajaccio
o DAG 3: Begeleide halve daguitstap naar Iles Sanguinaires
o DAG 4: Begeleide daguitstap naar Bonifacio
o DAG 5: Begeleide daguitstap naar het natuurreservaat van Scandola + Calanches de Piana
o DAG 6: Begeleide daguitstap naar “Het hart van de tradities” – Gorges Du Prunelli (lunch inbegrepen)
– Mare Tours gids vanaf Zaventem
– Luchthaventaksen en BTW

Niet-inbegrepen

– Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
– Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
– Persoonlijke uitgaven
– Citytaks en fooien
– Annulering- en bijstandsverzekering, 6,5% van de totale reissom
– Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 10 deelnemers vereist.