Bangkok & Cambodja

Combinatie citybreak in Bangkok en Cambodja

15-DAAGSE NEDERLANDS BEGELEIDE RONDREIS

Bangkok, bruisende metropool van Zuidoost-Azië die altijd in beweging is.

Cambodja, een land dat in de vorige eeuw onder het regime van Pol Pots Rode Khmer haar donkerste dagen kende, beleefde ongeveer 1.000 jaar terug een absoluut cultureel hoogtepunt. De God-Koningen van het machtige Khmer-rijk lieten er tientallen tempels, steden en monumenten bouwen, waarbij ze hun voorgangers steevast overtroffen. Angkor (Khmer voor Heilige Stad) is UNESCO Werelderfgoed. Het omvat o.m. de glimlachende beelden van de Bayontempel, de met boomwortels overwoekerde Ta Prohm en het tot de verbeelding sprekende Angkor Wat, het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.


DAG 1 BRUSSEL-BANGKOK (-)

Vandaag ontmoet u uw Mare Tours gids op de luchthaven van Zaventem voor uw vlucht naar Bangkok.

DAG 2 BANGKOK (O-L)

Bij aankomst in Bangkok neemt u de transfer naar uw 4* hotel AVANI Riverside, waar u kan uitrusten van de lange vlucht. (Vroege check-in is inbegrepen). Na het ontbijt maakt u een boottochtje op de kanalen van Thonburi. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige porseleinen tempel Wat Arun die uitkijkt over de Chao Phraya-rivier. Lunch in een lokaal restaurant. Nadien bezoekt u Jim Thompson House alvorens terug te keren naar uw hotel voor overnachting.

DAG 3 BANGKOK (O-L)

Na het ontbijt bezoekt u het Koninklijk Paleis met de majestueuze Wat Phra Kaeo tempel en Wat Po, de tempel met de beroemde liggende Boeddha. Lunch in een lokaal restaurant. Nadien maakt u een fietstocht van ca. 3u (14.00-17.00) doorheen de smalle straatjes van Chinatown en het historische Bangkok. U keert terug naar uw hotel. ’s Avonds bezoekt u de skybar voor een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Bangkok (dranken en maaltijden niet inbegrepen).

DAG 4 BANGKOK-SIEM REAP (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer naar de luchthaven van Bangkok voor uw vlucht naar Siem Reap. Bij aankomst neemt u de transfer naar uw hotel in het centrum. De rest van uw dag is vrij te besteden. Overnachting in Siem Reap.

DAG 5 SIEM REAP (O-L)

Vandaag staat volledig in het teken van de onvergetelijke, wereldvermaarde Angkortempels. Stuk voor stuk wereldwonderen die alle superlatieven verdienen. U bezoekt de westelijke toegangspoort van Angkor Thom (niet toeristisch), gevolgd door de unieke Bayontempel. U bezoekt ook de Zuidpoort en de prachtige Phimeankas-tempel. U gaat ook nog de olifantenterrassen en het terras van de Melaatse Koning bekijken. Na de lunch in een lokaal restaurant brengt u een bezoek aan de fantastische Ta Prohmtempel, die volledig overwoekerd is door de jungle en werd gebouwd in de 12de eeuw. Daarna volgt de magische tempel Angkor Wat, de allergrootste en Unesco Werelderfgoed. U eindigt de dag met een prachtige zonsondergang over de rijstvelden vanaf het koninklijke crematorium Pre Rup. Overnachting in Siem Reap.

DAG 6 SIEM REAP (O-L)

Na het ontbijt reist u terug in de tijd naar één van de eerste hoofdsteden in de Angkor-regio, nu gekend als Roluos. U bezoekt onder meer de bakstenen tempel Lolei, de tempel Preah Ko (heilige koe) en Bakong, de eerste tempel gebouwd van zandsteen door heersers van het Khmer-rijk. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag ontdekt u de bekende tempel van Preah Khan (heilig zwaard), gebouwd in de 12de eeuw door Koning Jayavarman VII. Tot slot bezoek aan Neak Poan, een tempel met fontein die rijkelijk versierd is met leeuwen- en olifantenhoofden. Overnachting in Siem Reap.

DAG 7 SIEM REAP (O-D)

Na het ontbijt rijdt u naar de rand van de stad voor een bezoek aan de twee kleine maar prachtige tempels Banteay Srei en Banteay Samre. Nadien rijdt u verder naar een dorpje waar u kennismaakt met de lokale bevolking en kan zien hoe men suikerpalm maakt. In de namiddag maakt u een boottocht (ca. 1u) op het Tonle Sap Lake. U ontdekt het drijvend dorp en het leven van de vissers. Op de terugweg naar uw hotel bezoekt u Old Market, één van de grootste markten in Siem Reap. ’s Avonds kan u genieten van een traditionele Apsara dansshow tijdens het diner. Overnachting in Siem Reap.

DAG 8 SIEM REAP-BATTAMBANG (O-L)

Na het ontbijt neemt u de transfer richting Battambang. Tijdens deze 4u durende rit (ca. 175km) heeft u prachtige uitzichten. Onderweg stopt u in Puok voor een bezoek aan het Nationale Zijde-centrum waar u meer te weten komt over het productieproces van Cambodjaanse zijde. Lunch in een lokaal restaurant. Nadien rijdt u verder naar Battambang. Bij aankomst check-in in uw hotel, de rest van uw dag is vrij te besteden.

DAG 9 BATTAMBANG (O-L)

Na het ontbijt vertrekt u naar de streek rond Wat Koh waar u in een dorpje de gewoonten van de locals leert kennen: de rijstteelt, de fruitteelt en het verwerken van suikerpalm. Met de bamboetrein rijdt u door deze indrukwekkende landbouwregio terug naar Battambang. Deze trein is héél basic, niet meer dan een platform op wielen, die de dorpsbewoners gebruiken om zich tussen de verschillende dorpjes te verplaatsen. Na de middag krijgt u via een kronkelige weg een mooi beeld van het landelijke Cambodja om uiteindelijk de Wat Banan te bereiken, gelegen op de heuveltop. Het beklimmen van de top (385 treden) wordt beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving.
Daarna verder naar Phnom Sampeau, één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, een heilige berg met prachtige pagodes en stoepa’s. U bezoekt er de aangrijpende herdenkingsplaats voor de slachtoffers van de Rode Khmer die hier in 1975-1979 in de vele moordgrotten om het leven werden gebracht. Overnachting in Battambang.

DAG 10 BATTAMBANG-PHNOM PEHN (O-L)

Na het ontbijt vertrekt u richting Phnom Pehn. Onderweg stopt u aan Cham, een charmant moslimdorpje. Daarna verder naar Udong. Hier bezoekt u verscheidene tempels en kan u genieten van het feeërieke landschap. De oudste tempels stammen uit de 13de eeuw. De tempels en stoepa’s liggen verspreid over 3 heuvels, die een fraai uitzicht op de omgeving bieden. In de stoepa’s liggen diverse Cambodjaanse koningen begraven. De meest impressionante site van Udong is de Vihara met een indrukwekkend Boeddhabeeld. Lunch in Kampong Chnang. In de late namiddag arriveert u in Phnom Pehn, waar u kan genieten van vrije tijd.

DAG 11 PHNOM PEHN (O-L)

Na het ontbijt komt u oog in oog te staan met de gruwelijke misdaden van de Rode Khmer. U brengt een bezoek aan Tuol Sleng, een voormalige school die door de Khmer werd omgedoopt tot een centrum van ondervraging, marteling en dood. Nadien rijdt u naar Choeung Ek, ook wel de “Killing Fields” of “Velden des Doods” genoemd. Gevangenen van Tuol Sleng werden hiernaartoe gebracht en omgebracht. Om kogels te sparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren of bij ouderen door hun hoofden met de achterkant van geweren in te slaan.
In de namiddag keert u terug naar Phnom Pehn voor een bezoek aan het centrum. U brengt een bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode met smaragden, gouden en diamanten Boeddhabeelden. U passeert River Front Park en bezoekt de Wat Phnom, gelegen op een panoramische heuvel langs de rivier. Wandeling langs de Mekong rivier voor een prachtig uitzicht over Phnom Penh. Overnachting in Phnom Pehn.

DAG 12 PHNOM PEHN-SIHANOUKVILLE (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer van zo’n 4u (ca. 230km) naar de kuststad Sihanoukville. Bij aankomst check-in in uw hotel dat gelegen is aan Otres Beach, een mooi lang wit zandstrand. De rest van uw dag is vrij te besteden.

DAG 13 SIHANOUKVILLE (O)

Dag vrij te besteden.

DAG 14 SIHANOUKVILLE-PHNOM PEHN-BANGKOK (O)

Dag vrij te besteden tot moment van transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht met tussenstop in Bangkok.

DAG 15 BANGKOK-BRUSSEL (-)

Aankomst te Zaventem.

Inbegrepen

Vluchten Brussel-Bangkok-Siem Reap
Vluchten Phnom Pehn-Brussel
Transfers zoals vermeld in het programma
2 overnachtingen in 4* hotel AMARI Riverside Bangkok in 2 pers. kamer
Vroege check-in met ontbijt bij aankomst in Bangkok
10 overnachtingen in 4* hotels in Cambodja in 2 pers. kamer
Maaltijden volgens programma (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
Bezoeken of activiteiten
– DAG 2: Boottochtje op de kanalen van Thonburi. Bezoek aan Wat Arun en Jim Thompson House
– DAG 3: Bezoek Koninklijk Paleis met Wat Phra Kaeo en Wat Po tempel. Fietstocht doorheen Chinatown en het historische Bangkok. Bezoek skybar (dranken en maaltijden niet inbegrepen)
– DAG 5: Bezoek westelijke toegangspoort van Angkor Thom, Bayontempel, Zuidpoort en Phimeankas-tempel. Bezoek olifantenterrassen en terras van de Melaatse Koning. Bezoek Ta Prohm en Angkor Wat.
– DAG 6: Bezoek tempels Lolei, Preah Ko, Bakong, Preah Khan en Neak Poan
– DAG 7: Bezoek tempels Banteay Srei en Banteay Samre. Boottocht op Tonle Sap Lake. Apsara dansshow.
– DAG 8: Bezoek aan het Nationale Zijde-centrum
– DAG 9: Rit met bamboetrein. Bezoek Wat Banan en Phnom Sampeau
– BDAG 10: Bezoek tempels en stoepa’s nabij Udong
– DAG 11: Bezoek Tuol Sleng en Killing Field. Begeleid bezoek aan Phnom Pehn met bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode
Mare Tours gids vanaf Zaventem
Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
Persoonlijke uitgaven
Citytaks en fooien
Visum Cambodja
Annulering- en bijstandsverzekering, 8 % van de totale reissom
Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

Minimum 15 deelnemers vereist.