Canada

Canada, Canadian Rockies en Nationale Parken

14-DAAGSE NEDERLANDS BEGELEIDE RONDREIS

Besneeuwde bergen, kustlijnen langs de oceaan, avonturen in de wildernis en de West-Canadese gastvrijheid. Ontdek het ongeëvenaarde natuurpracht van adembenemend British Columbia en Alberta.


DAG 1 BRUSSEL-VANCOUVER (-)

Vandaag vliegt u van Zaventem naar de internationale luchthaven van Vancouver. Bij aankomst neemt u de transfer naar uw hotel, waar u incheckt. De rest van de dag is vrij te besteden zodat u kan bekomen van de lange vlucht. Overnachting in Vancouver.

DAG 2 VANCOUVER (O)

Na het ontbijt maakt u een sightseeing tour doorheen Vancouver. U passeert onder meer Stanley Park, English Bay, Gastown, Chinatown, Capilano Suspension Bridge, etc. In de namiddag heeft u vrije tijd. Ontdek de stad verder op eigen tempo of relax in uw hotel. Overnachting in Vancouver.

DAG 3 VANCOUVER-VICTORIA (O)

Vandaag gaat u al vroeg ontbijten. Omstreeks 07h30 maakt u kennis met de lokale begeleider in uw hotel. U neemt samen de transfer richting de haven en neemt de ferry overzet via de Strait of Georgia naar Victoria. Hier ontdekt u onder andere Butchart Gardens, één van de grootste bloementuinen ter wereld. U krijgt ruim de tijd om een wandeling doorheen deze vorstelijke tuin te maken. Nadien maakt u een zogenaamde “whalewatching” boottocht, op zoek naar walvissen en andere zeedieren. De rest van uw dag is vrij te besteden. Indien gewenst kan u deelnemen aan de optionele excursie. U maakt dan een tocht per watervliegtuig over Victoria en de Strait of Juan de Foca. Overnachting in Victoria.

DAG 4 VICTORIA-CAMPBELL RIVER (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer langt de kust naar het noorden van Vancouver Island. Onderweg ontdekt u de mix van de oude en nieuwe cultuur van British Columbia. U gaat terug in de geschiedenis van de provincie met een bezoek aan Chemanius. U ontdekt onder andere de spectaculaire inheemse muurschilderingen en de stad Duncan. In de namiddag arriveert u in de kleine kuststad Campbell River. Overnachting in Campbell River.

DAG 5 CAMPBELL RIVER-PORT HARDY (O)

Na het ontbijt rijdt u verder noord- en landinwaarts alvorens aan te komen in Port Hardy. Bij aankomst heeft u vrij tijd. Relax in uw hotel of ontdek de havenplaats op eigen tempo. Overnachting in Port Hardy.

DAG 6 PORT HARDY-PRINCE RUPERT (-)

Ontbijt is vanmorgen op eigen initiatief. Nadien gaat u aan boord van het BC Ferries schip, om een prachtige dagcruise te maken langs de kust van British Columbia richting de inham van Prince Rupert. Houdt alvast uw camera bij de hand en geniet van de prachtige natuur langs de ruige kustlijn. Overnachting in Prince Rupert.

DAG 7 PRINCE RUPERT-SMITHERS (O)

Na het ontbijt rijdt u oostwaarts over de schilderachtige Yellowhead Highway die langs de Skeena River Valley gaat. Onderweg maakt u een bezoek aan de Ksan Indian Village. Dit openluchtmuseum beeldt de traditionele gemeenschap uit van de Gitxsan First Nation van vroeger. Nadien verder naar Smithers. Bij aankomst is de rest van uw dag vrij te besteden. Overnachting in Smithers.

DAG 8 SMITHERS-PRINCE GEORGE (O)

Na het ontbijt rijdt u verder oostwaarts over de Yellowhead Highway. Onderweg passeert u één van de meest beboste en ruwste gebieden van Canada. U brengt een bezoek aan Fort St. James National Historic Park waar u de dagen van de bonthandel kan herbeleven. In de namiddag reist u verder tot Prince George waar u eveneens zal overnachten.

DAG 9 PRINCE GEORGE-JASPER NATIONAL PARK (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer doorheen de Canadian Rockies richting Alberta. Onderweg maakt u een stop aan het bekende uitzichtpunt op Mount Robson. Bij helder weer kan u misschien zelfs de hoogte toppen van de Rockies zien, alvorens Jasper National Park te betreden. Wie wenst kan vlakbij deelnemen aan een optionele excursie. U gaat dan raften op de Athabasca River waarbij u onderweg zowel korte stroomversnellingen als stukken met rustig water tegenkomt. Overnachting in Jasper National Park.

DAG 10 JASPER NATIONAL PARK-BANFF NATIONAL PARK (O)

Vandaag is absoluut een hoogtepunt in uw rondreis doorheen Canada! Na het ontbijt rijdt u zuidwaarts over de Icefields Parkway, een weg langs veel natuurschoon zoals canyons, gletsjers en rivieren. Aan het Columbia-ijsveld gaat u aan boord van een speciaal vervoermiddel dat aangepast is aan het ijs. Hiermee ontdekt u de beroemde Athabascagletsjer. Nadien bezoekt u Lake Louise, één van de meest gefotografeerde meren van Canada. Overnachting in Banff National Park.

DAG 11 BANFF NATIONAL PARK (O)

Na het ontbijt maakt u een tour doorheen Banff National Park. Banff was het eerste nationale park van Canada, opgericht in 1885 om de natuurlijke warmwaterbronnen te beschermen. Indien gewenst kan u deelnemen aan de optionele excursie. U maakt dan een helikoptertocht over het gebied, waarbij u een prachtig uitzicht op het Canadese deel van de Rocky Mountains (Canadian Rockies). U kan ook deelnemen aan een andere optionele excursie, waarbij u per kabelbaan de spectaculaire Sulphur Mountain op gaat. De rest van uw dag is vrij te besteden. Wandel over de Banff Avenue, ontdek de omgeving van Banff of relax in uw hotel. Overnachting in Banff National Park.

DAG 12 BANFF NATIONAL PARK-VERNON (O)

Na het ontbijt neemt u de transfer richting de westkust van Canada. Onderweg passeert u de smalle Kicking Horse Canyon en de hoogtes van Rogers Pass. In Craigellachie ontdekt u het monument dat gebouwd werd naar aanleiding van de “Last Spike”, de zogenaamde laatste rail van het spoorwegnetwerk dat gelegd werd in 1885. Bij aankomst in Vernon rijdt u langs de mooie Onkanagan Valley. Overnachting in Vernon.

DAG 13 VERNON-VANCOUVER (O)

Na het ontbijt rijdt u door de weelderige Okanagan Valley, gekend voor haar fruit- en wijngaarden. U maakt een stop aan het fotogenieke Kalamalka Lake en rijdt vervolgens verder naar Vancouver. Indien u wenst kan u ’s avonds genieten van het optionele afscheidsdiner. Het thematische buffet gaat door op een cruise in de haven van Vancouver. Overnachting in Vancouver.

DAG 14 VANCOUVER-BRUSSEL (O)

Na het ontbijt heeft u vrije tijd tot moment van transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Inbegrepen

Vluchten Brussel-Vancouver-Brussel
Transfers zoals vermeld in het programma
13 overnachtingen in standaardhotels in 2 pers. Kamer
Maaltijden volgens programma (O=ontbijt)
Bezoeken of activiteiten
– DAG 2: Vancouver sightseeing tour. Toegangsticket Capilano Suspension Bridge
– DAG 3: Toegangsticket Butchart Gardens. Boottocht op zoek naar walvissen
– DAG 6: Dagcruise van Port Hardy naar Prince Rupert
– DAG 7: Toegangsticket Ksan Indian Village
– DAG 8: Toegangsticket St. James National Historic Park
– DAG 10: Toegangsticket Columbia-ijsveld met speciaal vervoer naar Athabascagletsjer. Bezoek Lake Louise.
– DAG 11: Tour en toegangsticket doorheen Banff National Park
Mare Tours gids vanaf Zaventem bij minimum 15 deelnemers
Luchthaventaks en BTW

Niet-inbegrepen

Niet vermelde uitstappen en toegangsgelden
Dranken en maaltijden tenzij anders vermeld
Persoonlijke uitgaven
Citytaks en fooien
Annulering- en bijstandsverzekering, 8% van de totale reissom
Administratieve- en reservatiekost van € 30 per dossier met max. 4 personen per dossier

OPTIONEEL EXCURSIEPAKKET

DAG 3:
Tocht per watervliegtuig
DAG 9:
Rafting op de Athabasca River
DAG 11:
Helikoptertocht – Three Sister Peek Tour
Helikoptertocht – Mount Assisiboine
Kabelbaan op de Sulphur Mountain
DAG 13:
Cruise met afscheidsdiner