MAR_INCLUSIEf_logo_CMYK

Op vakantie met nierdialyse

Iedereen heeft af en toe nood aan vakantie, ook mensen die te kampen hebben met een nierinsufficiëntie. INCLUSIEf reizen biedt mensen met een  nierdialyse de mogelijkheid om een zorgeloze vakantie te beleven.

Het is allesbehalve gemakkelijk om op vakantie te gaan als je drie keer per week gedurende vier uur aan de dialyse moet. Een goede organisatie is in dat geval geen overbodige luxe. Ons departement INCLUSIEf reizen bezorgt mensen met een nierdialyse DE gepaste formule voor een onvergetelijke vakantie.

Nierdialysevakantie in Antalya, Turkije

Waarom Antalya? Deze stad in het zuidwesten van Turkije beschikt over het meest moderne en equivalente nierdialysecentrum, dat erg dicht aanleunt bij onze Belgische nierdialysecentra.

Onze agent in Turkije is een Nederlander die reeds 13 jaar ter plaatse werkzaam is. Hij kent en begrijpt de standards van onze westerse reizigers. De Nederlandstalige begeleiding zorgt voor de ontvangst en staat je bij met raad en daad. Naast de nierdialysesessies bieden wij, indien nodig, aangepaste kamers aan tijdens het verblijf. Ook eventuele hulpmiddelen vormen geen enkel probleem. Van aangepaste transfers tot hulpmiddelen: alles staat bij aankomst klaar op de kamer van het verblijfshotel.

Daarnaast doet Turkije dienst als de ideale vakantiebestemming. Kilometerslange stranden met een uiterst zacht klimaat in de winter en aangename temperaturen tijdens de rest van het jaar. Het land herbergt ook een 10.000 jaar oude geschiedenis: prachtige cultuurhistorische monumenten, opgravingen uit maar liefst 13 beschavingen en een rijke architectuur. Tel daar de Turkse gastvrijheid en de culinaire belevenissen bij op, samen met  de hoge kwaliteit van gezondheidszorg, en je vakantie kan al niet meer stuk.

Op vakantie met het gezin of liever in groep? Het kan allemaal! Een goede planning van je dialysesessies vormt onze prioriteit. Zorgeloos op vakantie, daar staan wij voor. Samen brengen wij je in contact met het plaatselijke nierdialysecentrum en regelen we alles: de transfer heen en terug van het hotel naar het nierdialyse-vakantiecentrum en de reservatie van alle sessies. Wist je trouwens dat je ook ’s nachts een sessie kan reserveren? Zo verlies je helemaal geen tijd tijdens je vakantie.

“Kiezen voor INCLUSIEf reizen,
is kiezen voor zekerheid en
een geslaagde vakantie.”

Antalya Holiday Dialyse Centrum

Het Fresenius Medical Care Antalya Holiday Dialyse Centrum is gelegen in Lara aan de Turkse Rivièra, op 14 km van de luchthaven van Antalya. Het centrum bied je de nodige service en kwaliteit, moderne apparatuur, een zwembad, en een cafetaria met typisch Turkse gerechten. Professionals bieden je zorg op maat. Zowel HD en Online HDF behandelingen worden uitgevoerd door Fresensius 5008S machines. We verwelkomen ook patiënten met HCV en HBV.

IDC

Een onvergetelijke nierdialysevakantie gaat gepaard met moderne apparatuur, vakkundig personeel dat Engels, Duits of Nederlands spreekt en een vriendelijke, warme sfeer. Allemaal eigenschappen die bij het IDC vanzelfsprekend zijn.

IDC beschikt over 44 dialyseplaatsen met FRESENSIUS 4008 S en BRAUN machines. HD/ HDF/ HF/ SN dialyses worden met bikarbonaat in een hygiënische omgeving uitgevoerd. Hepatitits B en C-patienten worden in gescheiden ruimtes gedialyseerd en door verpleegsters verzorgd. Alle gangbare filters zijn beschikbaar en worden slechts eenmaal gebruikt. Omkeerosmose met reservetank en een 170 KW noodgenerator zijn aanwezig. Het IDC is geopend van maandag t.e.m. zaterdag.

MEDISCHE KNOW-HOW

Drie artsen staan aan het hoofd van een ervaren team dat bestaat uit dialyseverpleegsters en -assistenten, die tijdens de behandeling instaan voor jouw welzijn en comfort. Ook buiten de dialyse wordt hulp geboden. Elke patiënt krijgt bij aankomst een telefoonnummer dat 24/24 uur bereikbaar is. Het nummer kan gebruikt worden voor noodgevallen. Wie voor het eerst een reis naar het buitenland maakt, is hier in de beste handen.

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

Tijdens de dialyse krijg je de beste zorgen. Een kokkin bereidt typisch Turkse gerechten en ook snacks, zoals fruit en alcoholvrije drankjes, zijn inbegrepen. De dialyseplek is uitgerust met LCD-schermen en koptelefoons. Verschillende tv-zenders, waaronder ook Nederlandstalige, zijn beschikbaar. Daarnaast is er een brede waaier aan DVD’s, boeken en tijdschriften aanwezig.

WATERSYSTEM

Omkeerosmose (reverse osmosis) naar Europese standaard. Voorreiniging met dubbele filter (tube). Met ozonpomp, UV-sterilisatie en endotoxine filter. De verdeelbuizen komen terug in het systeem. Iedere drie maanden voert het ministerie van gezondheidszorg een bacteriologische en chemische analyses uit.