The West

Western Experiences

Vanaf € 2040 pp

15-daagse Nederlandstalig begeleide rondreis

DAG 1 AANKOMST IN SAN FRANCISCO

Vandaag kom je aan in San Francisco en heb je de rest van de dag tijd om de stad te ontdekken. Door zijn compactheid is  San Francisco een zeer aangename stad om in te vertoeven en gemakkelijk te bereizen. Typisch zijn de leuke trams en huizen in Victoriaanse stijl. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Hilton San Francisco Union Square of soortgelijk ****/*

DAG 2 SAN  FRANCISCO

Na het ontbijt ga je op stadstour doorheen San Francisco en doe je verschillende bezienswaardigheden aan zoals het Civic Center, Japan Town, St. Mary’s Cathedral, etc. De tour eindigt in Fisherman’s Wharf, vanwaar je het wereldberoemde Alcatraz Island kan zien liggen. De rest van de dag ben je vrij om nog wat te winkelen of enkele optionele bezienswaardigheden te bezoeken. Overnachting in het hotel.

DAG  3  SAN FRANCISCO-MONTEREY-MERCED

Ontbijt. Tijdens de ochtend ga je naar Monterey, een artisanaal stadje dat gekend staat voor zijn diversiteit in zeeleven. Belangrijkste trekpleister is het Old Fisherman’s Wharf Cannery Row, een oude sardinefabriek. De rit gaat ook over de 17-Mile Drive, met tal van prachtige natuur en stranden, tot in Carmel. Deze stad werd verkozen tot één van de mooiste steden van gans de VS en is het mekka voor visuele en beeldende kunst. Tot slot ga je door tot in Merced. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Hampton Inn& Suites of soortgelijk  ***/*

DAG 4 MERCED-YOSEMITE NP-MAMMOTH LAKES

Ontbijt. Vandaag gaat de reis langsheen een Scenic Drive naar één van Amerika’s meest beroemde Nationale Parken: Yosemite. Hier vind je prachtige fauna en flora met als bekendste trek- pleisters El Capitan en Half Dome. Je krijgt dan ook de nodige vrije tijd om ten volle te kunnen genieten van dit prachtig stukje natuur. In de namiddag ga je verder over de spectaculaire Tioga Pass richting Mammoth Lakes (indien het weer dit toelaat). Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Sierra Nevada Lodge soortgelijk  ***/*
Opmerking: Indien de Tioga Pass gesloten zou zijn, wordt er een alternatief hotel aangeboden in de buurt van Bakersfield

DAG 5 MAMMOTH LAKES-DEATH VALLEY-LAS VEGAS

Na het ontbijt vertrek je richting Las Vegas, maar onderweg passeer je eerst nog langs Death Valley. Een woestijn van zand- duinen, bergen en meerkleurige rotsformaties. Het is tevens één van de warmste plaatsen van heel Amerika. Er wordt gestopt aan Father Crawley en Zabriskie Point, twee prachtige uitzicht- punten. Na een korte vrije lunchpauze in Furnace Creek, gaat de reis verder tot in Las Vegas. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Gold Coast Hotel and Casino of soortgelijk ***

DAG 6 LAS VEGAS

Ontbijt. Vandaag ben je vrij om de magische stad Las Vegas te ontdekken. Overnachting in het  hotel.

DAG 7 LAS VEGAS-ZION NP-BRYCE CANYON NP

Ontbijt. Je laat de glitter en glamour achter je en reist richting de prachtige groene oase van Zion National Park. Door de mil- joenenjarenlange erosie werd deze wondermooie omgeving gevormd. De reis gaat verder naar Bryce Canyon National Park, een combinatie van wondermooie kleuren en unieke rotsfor- maties “Hoodoos“. Zowel de zonsopkomst als de zonsonder- gang zijn uniek om eens mee te maken en zeker een aanrader. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Bryce View Lodge of soortgelijk  ***

DAG 8 BRYCE CANYON NP-CAPITOL REEF NP-ARCHES NP-MOAB

Ontbijt. Tijdens de voormiddag reis je door Canyon Country en het Capitol Reef National Park. Er zal even gestopt worden aan het Panorama Point zodat je enkele unieke foto’s kan nemen van deze regio. Vervolgens ga je een kijkje nemen in het Arches National Park, gekend voor de natuurlijke stenen bogen en balancerende rotsen. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Super 8 Moab of soortgelijk  ***

DAG  9 MOAB-SILVERTON-DURANGO

Ontbijt. Na een vroege start over de schilderachtige San Juan Mountains gaat het richting het oude mijnstadje Silverton. Deze stad is een mix van het oude wilde westen en het moderne van een leuk skiresort. Nadien gaat de bus verder richting Durango, waar je nog wat vrije tijd hebt. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Durango Downtown Inn of soortgelijk  ***

DAG 10 DURANGO-MESA VERDE NP-MONUMENT VALLEY- LAKE POWEL

Ontbijt. Vandaag staat een bezoek aan het Mesa Verde National Park op het programma. Je vindt hier meer dan 4.000 ruïnes, waarvan tal van grotwoningen gebouwd door de voorouders van de Puebloan bevolking. Vervolgens gaat de bus verder naar het zeer beroemde Monument Valley, wat al vaak het decor was voor Hollywoodfilms. Tot slot ga je naar de eindbestemming van de dag, Page aan Lake Powel. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Quality Inn at Lake Powell of soortgelijk ***

DAG 11 LAKE POWEL-GRAND CANYON

Ontbijt. De rit gaat vandaag naar één van de meest iconische plaatsen van Amerika, namelijk de Grand Canyon. Tijdens deze reis doe je de South Rim aan, waar je Desert View, Mather Point, Yavapai en Bright Angel Lodge vindt. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Red Feather Lodge of soortgelijk  ***/*

DAG 12 GRAND CANYON-SEDONA-SCOTTSDALE

Ontbijt. Vandaag vertrek je vanuit Grand Canyon via de Scenic Oak Creek Canyon naar Sedona, waar je een vrije lunch kan nuttigen. Nadien gaat het richting Scottsdale, waar  je  wat  vrije tijd krijgt om te genieten aan het zwembad van het hotel. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Embassy Suites Phoenix of soortgelijk ****

DAG 13 SCOTTSDALE-PALM SPRINGS-LOS ANGELES

Ontbijt. Op weg naar Los Angeles maak je kennis met het exclu- sieve resortstadje Palm Springs. Dit kleine stadje is de speeltuin voor de zogenaamde “rich and famous”. Overnachting in het hotel in Los Angeles.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Holiday Inn LAX of soortgelijk  ****

DAG 14 LOS ANGELES

Na het ontbijt ga je op stadstour door Los Angeles en ontdek  je tal van bezienswaardigheden zoals Hollywood, Beverly Hills en Rodeo Drive. De tour eindigt aan het hotel en de rest van   de dag ben je vrij om de stad op eigen tempo te ontdekken. Overnachting in het hotel.

DAG 15 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES

Ontbijt. Vandaag ga je op eigen houtje terug naar de luchthaven van Los Angeles voor de terugvlucht naar  huis.

INBEGREPEN

 • 14 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Exclusief Nederlandstalige begeleiding tijdens de rondreis
 • Rondreis volgens programma in autocar met airco
 • Stadstour in San Francisco en Los Angeles
 • Sightseeing in Monterey, 17-Mile Drive, Yosemite, Tioga Pass, Death Valley, Zion, Bryce Canyon, Capitol Reef, Arches, Mesa Verde, Monument Valley, Grand Canyon en Oak Creek Canyon
 • Toegang tot alle Nationale Parken en monumenten zoals vermeld in het programma

NIET INBEGREPEN

 • Vluchten
 • Transfers luchthaven – hotel – luchthaven
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies, fooien en kruierslonen
 • Persoonlijke uitgaven

Data & prijzen
Per persoon

Standaard Single Dubbel Triple Quad Kind
12/5/18, 26/5/18, 9/6/18, 7/7/18, 21/7/18, 4/8/18, 15/9/18 € 2.922 € 2.040 € 1.772 € 1.632 € 933
 • VoornaamNaamGeslachtGeboortedatum 
  Nieuwe rij toevoegen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.