Azoren

Scuba Azores

Scuba Azores staat onder leiding van Frank Wirth, die in 1996 het duikcentrum oprichtte.

Hotel Caravelas

Het hotel Caravelas ligt vlakbij het duik­centrum en de haven, aan 3 zijden omgeven door de Atlantische Oceaan. Hierdoor ge­niet het hotel van een prachtig zicht op het eiland Faial. Naast het duiken biedt dit hotel een uitstekende uitvalsbasis om de lokale wijngaarden van Pico te verkennen en andere uitstappen te maken.

Je verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Voor de lunch en diner kan je terecht in de lokale restaurantjes die de buurt rijk is.

De standaard 2- en 1-persoonskamers be­schikken over airco, een badkamer met bad of douche, haardroger en toilet, tv, telefoon en een bemeubeld balkon. Er is bovendien een buitenzwembad met gratis ligstoelen.

 

Prijzen

Prijzen hotel Caravelas 2018 extra nacht
2-pers. Standaard kamer € 370 € 53
1-pers. Standaard kamer € 672 € 96

Inbegrepen:
Prijs per persoon
7 nachten obv ontbijt
Transfer vanaf/naar luchthaven Pico

Niet inbegrepen:
Vlucht naar Pico met Air Portugal via Lissabon
Is er geen vlucht naar Pico, dan kan een vlucht op Horta genomen worden. Hierbij komt dan een transferkost van €15/traject.
De ferry Horta/Pico is ter plaatse te betalen.

Pico

De negen eilanden van de Azoren vormen een archipel in de Atlantische Oceaan en zijn van vulkanische oorsprong. De bergketen bevindt zich grotendeels onder water en de eilanden worden verder enkel omgeven door eindeloos diepblauw water.

Diepwaterstroming zorgt voor rijke voedingsstoffen, waardoor je hier dan ook veel onderwaterleven vindt zoals walvissen, dolfijnen, haaien, schildpadden, duivelsroggen en andere oceaanvissen.

Grote scholen van wel meer dan 15 blauwe haaien, kortvinmakreelhaaien en grote groepen duivelsroggen zijn geen uitzondering, en dat alles met een zicht van 50 meter.

Je ontdekt hier lava tunnels en hellingen met typische rifbewoners zoals schaaldieren, baarzen, zeepalingen en roggen, maar ook barracuda’s, makreel, verschillende tonijnsoorten en trekkervissen staan op het lijstje. Tijdens nachtduiken krijg je miljoenen garnalen te zien, net als zeeslakken, moeralen, kreeften, octopussen en andere inktvissen.

 

Scuba Azores

Scuba Azores staat onder leiding van Frank Wirth, die in 1996 het duikcentrum oprichtte. Frank is de stichter van verschillende initiatieven en bedrijven wereldwijd, allen met de focus op dieren in het wild.  De nadruk ligt steeds op duurzaam ecotoerisme.

Wanneer je rond Pico duikt, heb je de keuze uit 3 categorieën van duiken.

1. Op volle zee duiken bij Princess Alice Bank

Op 45 zeemijlen ten zuidwesten van Pico liggen de beste duiklocaties in de Atlantische Oceaan, dankzij de enorme biodiversiteit die je er aantreft. Deze zeeberg start op een diepte van 2500 m waarbij de piek tot op 35 m onder het wateroppervlak naar boven rijst. Princess Alice is vooral gekend omwille van de duivelsroggen die je hier in groepen van 5 tot zelfs 30 dieren kan zien. Ook barracuda’s, verschillende soorten tonijn, zwaardvissen en haaien kom je geregeld tegen.

De beste periode om op Princess Alice Bank te duiken begint in juli, wanneer de warme golfstroom de Azoren bereikt en het planktonrijke water helder maakt. De reikwijdte van het zicht (30-50 m) is wonderbaarlijk rond deze tijd. Het ideale duikseizoen duurt tot september.
Aangezien je op volle zee zit, ben je hier wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Je moet ook rekenen op een bootreis van zo’n 2,5-3 u, maar het komt wel vaak voor dat je tijdens die trip walvissen en dolfijnen te zien krijgt.

2. Kustduiken

Langs de kust voor Pico, Faial en Sao Jorge bevinden zich meer dan 30 duikplaatsen die spannende duikervaringen bieden aan zowel minder ervaren als erg bedreven duikers. In de afgeschermde baaien van Sao Roque en Sao Caetano is het zelfs ideaal (ondiep en makkelijk) duiken voor jonge duikers. De spleten en bogen van Formesinhas, Cachorro en Calhetta zijn dan weer prima voor oriëntatieduiken. Ook duiken vanaf de boot is mogelijk bij de vulkanische krater Ilheus of bij Baixa Sul & Baixa Norte, net buiten de haven van Madalena.

3. Op haaien duiken

Haaien observeren in hun natuurlijke omgeving is de droom van vele duikers. De Azoren behoren tot de beste duiklocaties om blauwe haaien of makreelhaaien van dichtbij te kunnen bestuderen. Om op een veilige manier tussen de haaien te duiken moet je over voldoende kennis en vaardigheden beschikken en je aan de veiligheidsregels en gedragscodes van de gids houden. De gidsen zijn speciaal opgeleid om de haaien en de situatie te kunnen inschatten en hebben allemaal een EHBO-training gevolgd. De boten hebben een veiligheidsuitrusting aan boord. Scuba Azores heeft meer dan 20 jaar ervaring in Pico. Zij waren de eersten om het duiken op haaien hier aan te bieden en hebben dat sindsdien steeds geperfectioneerd. Als het op veiligheid aankomt, nemen zij geen enkel risico.

 

Prijzen

Prijzen duikpakketten 2018
1 kustduik (kant/bootduik) € 45
1 nacht/grot/wrakduik € 55
1 haaien beleving (incl. 1 duik) € 175
1 dag duiken Princess Alice Bank (incl. 2 duiken, boottrip, lunch) € 250
Dive box 5 dagen (10 duiken = 2 duiken/dag) € 369
Mini dive box 3 dagen (6 duiken = 2 duiken/dag) € 240

Opmerkingen:
Duiken: incl lucht, lood & duikgids / excl duikuitrusting
Dive Box = incl kustduiken (boot/kant), waarbij de eerste duik een kantduik is en tevens de check-duik

  • Vul een waarde minder dan of gelijk aan 9999 in.