Transcontinental

Route 66

Vanaf € 908 pp

16-daagse fly & drive

DAG 1 AANKOMST IN CHICAGO

Vandaag kom je aan in Chicago, een prachtige stad met rijke geschiedenis en een muzikale ziel. Van de torenhoge gebouwen tot de gezellige lounges waar je kan genieten van heerlijke Jazz en Blues. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Standaard: Chicago South Loop Hotel of soortgelijk ***

DAG 2 CHICAGO

Neem vandaag zeker de tijd om Chicago te ontdekken. Enkele leuke ideeën om te doen zijn: een begeleide tour van het Frank Lloyd Wright House en Studio, John Hancock Center, Art Institute of Chicago, etc. Voor een leuke namiddag is het ook de moeite om eens de Navy Pier te bezoeken, naast het militaire zijn er o.a. ook een IMAX-theater en kan je bijvoorbeeld een Shakespeare- optreden bekijken. ‘s Avonds kan je dineren in één van de vele leuke restaurants en misschien een drankje nuttigen in één van de vele loungebars. Overnachting in het  hotel.

DAG 3 CHICAGO-BLOOMINGTON-SPRINGFIELD  332 KM

‘s Ochtends verlaat je Chicago en rij je richting Springfield. Onderweg kom je in Bloomington, de thuishaven van de his- torische Route 66 Memory Lane. Er zijn tal van authentieke zaken die verwijzen naar de geschiedenis van deze iconische snelweg, zoals gerestaureerde billboards en banners. Springfield is de geboorteplaats van Abraham Lincoln, voormalig president van de Verenigde Staten. Bezoek zeker even de Lincoln Home National Historic Site, The Lincoln Depot en de Lincoln Tomb. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Best Western Clearlake Plaza of soortgelijk ***

DAG 4 SPRINGFIELD-ST. LOUIS 165 KM

De reis brengt je vandaag naar St. Louis, de grootste stad langs Route 66 met als bijnaam “Gateway to the West”. Eén van de meest bekende bezienswaardigheden is de St. Louis Gateway Arch, maar andere leuke spots zijn Union Station, Daniel Boone Home en het Campbell House Museum. Om wat afwisseling te hebben kan je terecht in het Deer park, waar je verschillende soorten dieren zoals bizons, antilopen, zebra’s en struisvolgels kan bekijken. Deze prachtige stad staat vol met historische bezienswaardigheden die je terugbrengen naar het rijkelijk ver- leden. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Best Western Saint Louis Inn of soortgelijk ***

DAG 5 ST. LOUIS-ROLLA-SPRINGFIELD  347 KM

Verder langs de Route 66 vind je Rolla, de thuisbasis van de Totem Pole Trading Post. Rij vervolgens door naar Springfield, hier werd de naam van deze wereldbefaamde route uitgevonden en vind je nog steeds een stukje van de allereerste Route 66. In het centrum vind je een prachtige mix van oud en nieuw alsook tal van leuke eetgelegenheden. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Sleep Inn Springfield of soortgelijk ***

DAG 6 SPRINGFIELD-JOPLIN-TULSA 290 KM

Van Missouri rij je naar Oklahoma en onderweg is het een aan- rader om even te lunchen in Dale’s Ole 66 Barber Shop op de hoek van Utica St. en Euclid Ave in Jopling. De eindbestemming van vandaag is Tulsa, vroeger de oliehoofdstad en nu nog steeds een zeer bedrijvige stad met een groot ruimtevaartcentrum en thuishaven van veel grote bedrijven. In het centrum vind je tal van historische bezienswaardigheden waaronder de herdenking van de geliefde cowboy Will Rogers. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Best Western Plus Tulsa of soortgelijk  ***

DAG 7 TULSA-OKLAHOMA CITY 171 KM

Vandaag ga je naar de hoofdstad van de staat, Oklahoma City. Van oorsprong is dit een echte cowboystad en dit kan je dui- delijk zien in de Stockyard City. Je vindt er tal van shops en restaurants gespecialiseerd in het Wilde Westen, alsook enkele leuke bezienswaardigheden zoals de National Cowboy Hall of Fame & Western Heritage Center, American Rodeo Gallery en de Oklahoma National Stockyard. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Days Inn Oklahoma City/Moore of soortgelijk **/*

DAG 8 OKLAHOMA CITY-SHAMROCK-AMARILLO 414 KM

Verlaat Oklahoma en ga naar de Lone Star State, Texas. Onderweg naar Amarillo is het een aanrader om een stop te maken in Shamrock en een bezoekje te brengen aan het U-Drop-Inn Restaurant en het Pioneer West Museum voor een glimp op het oude verleden van Route 66. Amarillo is met zijn combinatie van spoorwegen en ranches een belangrijke schakel in de veehandel, maar is dankzij de Route 66 ook een toeristische trekpleister geworden. Een must do is de Cadillac Ranch en Route 66 Historic District. Sommige locals bieden koetstochten aan in combinatie met heerlijke maaltijden. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Red Roof Inn Amarillo of soortgelijk ***

DAG 9 AMARILLO-TUCUMCARI-SANTA ROSA- ALBUQUERQUE 461 KM

Laat Big Texas achter en rij naar het zuidwesten van New Mexico. Onderweg vind je in Tucumcari het gerestaureerde Blu Swallow Motel, gekend voor de neonblauwe lichten en het Tucumcari National Museum. In Santa Rosa vind je nog verschillende struc- turen die nog altijd operationeel zijn sinds de gloriedagen van de Route 66. Verder gaat het naar Albuquerque voor de volgende twee overnachtingen.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Standaard: Marriott Fairfield Inn Albuquerque of soortgelijk ***/*

DAG  10  ALBUQUERQUE-SANTA FE-ALBUQUERQUE

Ontdek vandaag het mooie Albuquerque, een stad vol grote contrasten tussen oud en nieuw, natuurlijke schoonheid en door de mens gemaakte wonderen. Zeker het bezoeken waard zijn het historische centrum, Trendy Nob Hill en de Indian Pueblo Cultural Center. Maak ook een tochtje op de Sandia Peak Tramway, ‘s werelds langste luchttramrit, eens boven kan je in de winter skiën en in de zomer mountainbiken. In de buurt kan je ook   een uitstap maken naar Santa Fe, de oudste hoofdstad in de Verenigde Staten. Deze stad bestaat uit oudere straten en echte Pueblo huizen, je vindt er ook een zeer grote mix aan verschillende culturen terug. Hotspots hier zijn The San Miguel Mission, Miraculous Stairway en The Oldest House. Overnachting in het hotel in Albuquerque.

DAG 11 ALBUQUERQUE-GALLUP-HOLBROOK 373 KM

Via Gallup verlaat je Albuquerque en rij je naar Holbrook in Arizona. Hier bevinden zich de Native American lands van zowel de Navajo- als de Hopi-Indianen. Daarnaast kan je er ook terecht in het Petrified Forest National Park voor een wondermooie Scenic Drive langsheen diverse viewpoints, de beste locaties om unieke foto’s te nemen. Voor de meer avontuurlijke reizigers zijn er uitdagende wandelpaden die je helemaal tot aan de Colorado Rivier brengen. Voor nog meer adrenaline is een raftingtocht zeker een aanrader. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Magnuson Hotel Adobe Inn of soortgelijk ***

DAG 12 HOLBROOK-GRAND CANYON NP-FLAGSTAFF 419 KM

Verlaat Holbrook en rij richting één van de meest gekende parken van de Verenigde Staten, het Grand Canyon National Park. Hier kan je kiezen om een wandeling te maken langs de South Rim en op verschillende plaatsen prachtige foto’s te nemen. Je kan er ook voor kiezen om af te dalen voor een langere wandeling. Vervolg je reis naar Flagstaff voor de volgende overnachting.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Quality Inn Flagstaff of soortgelijk ***

DAG 13 FLAGSTAFF-LAS VEGAS 402 KM

Na de wondermooie natuur gaat het richting de glitter en glamour van Las Vegas. Ontdek de talloze casino’s en hotels, allen een bezienswaardigheid op zichzelf. Je kan er heerlijk shoppen of een gokje wagen, maar daarnaast kan je ook één van de vele shows gaan bekijken of een heerlijke maaltijd nuttigen in één van de vele restaurants. In deze stad is werkelijk alles mogelijk en zijn de grenzen soms ver weg. Overnachting in het  hotel.

ACCOMMODATIE (1 nacht)
Standaard: Gold Coast Hotel of soortgelijk ***

DAG 14 LAS VEGAS-BARSTOW-SANTA MONICA  459 KM

Tijd om weer verder te rijden en koers te zetten naar de eind- bestemming van de Route 66: Santa Monica. Onderweg kan je even stoppen in Barstow om een bezoek te brengen aan het Route 66 Museum.  Eens  aangekomen  in  Santa  Monica  kan je genieten van wat heerlijk shoppen of luieren op één van de stranden. Op de Santa Monica pier kan je ook verschillende attracties  terugvinden,  alsook  het  echte  eindpunt van Route 66. Overnachting in het hotel.

ACCOMMODATIE (2 nachten)
Standaard: Carmel by the Sea of soortgelijk ***

DAG 15 SANTA MONICA

Tijd om even te bekomen aan het zwembad van het hotel of op één van de mooie stranden. Dit heb je zeker verdiend na 3.543 km gereden te hebben en maar liefst 8 staten te hebben doorkruist. Overnachting in het hotel.

DAG 16 TERUGVLUCHT VANUIT LOS ANGELES

Vandaag rij je naar de luchthaven van Los Angeles voor je terug vlucht naar huis.

INBEGREPEN

 • 15 overnachtingen in vermelde hotels of soortgelijke
 • Verblijf op basis van logies alleen
 • Mare Tours Nederlandstalig roadbook

NIET INBEGREPEN

 • Vluchten
 • Huurwagen en parkeergelden
 • Maaltijden en dranken
 • Optionele excursies, fooien en kruierslonen
 • Persoonlijke uitgaven

Data & prijzen
Per persoon

Standaard Single Dubbel Triple Quad Kind*
1/4/18-31/10/18 € 1.935 € 968 € 683 € 539 gratis
1/11/18-31/3/19 € 1.817 € 908 € 647 € 512 gratis

* Kinderen gratis tot 16 jaar, indien zij de bestaande bedden gebruiken.
Geen extra bedden, max. 4 personen per kamer (volwassen en kinderen samen).

 • VoornaamNaamGeslachtGeboortedatum 
  Nieuwe rij toevoegen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.